Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Talizmany ladili s Adamsovcami. Slovákom prihrali body

Hudba doznela, obecenstvo vďačne tlieskalo. Pritiahla si ho k sebe, pousmiala sa a čosi mu nežne pošepla do ucha. Pozreli sa na seba a na ich tvárach sa zračila spokojnosť.

28.01.2016 17:54
Federica Testa, Lukáš Csölley Foto: ,
Slovenskí reprezentanti v krasokorčuľovaní Federica Testová s Lukášom Csölleyom počas krátkeho tanca na ME v Bratislave.
debata

Do majstrovstiev Európy v krasokorčuľovaní, ktoré v týchto dňoch hostí bratislavský zimný štadión, vo štvrtok vstúpili aj najväčšie slovenské nádeje. Tanečný pár Federica Testová – Lukáš Csölley obsadil v krátkom programe 9. miesto a s prehľadom postúpil do zajtrajších voľných jázd.

„Predviedli sme presne to, čo máme natrénované. Navyše, publikum nás výrazne podporilo, čo nám dodalo potrebnú energiu,“ hodnotil výkon Csölley, ktorý však na ňom našiel zopár chybičiek. „V krasokorčuľovaní sa dá vždy niečo vylepšiť. Žiadna jazda nie je dokonalá. Myslím si, že sme mali trošku stuhnuté nohy, ale na bodovom hodnotení sa to neprejavilo,“ dodal s úsmevom na perách 25-ročný Bratislavčan.

Radosť z predvedenej trojminútovky bola badať aj na jeho o tri roky mladšej partnerke. „Sme nesmierne šťastní. Užili sme si každý okamih na ľade. Divákov sme hádam potešili kvalitným výkonom. Ich záverečný potlesk hovoril o tom, že asi áno,“ vravela po anglicky.

Rodáčka z Milána, ktorá reprezentuje krajinu spod Tatier piaty rok, vzápätí na okamih prepla do slovenčiny. „Ďakujem im pekne,“ odkázal cez médiá fanúšikom.

Vystúpenie Federicy Testovej a Lukáša Csölleya. Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Slovenskí reprezentanti v krasokorčuľovaní...

Slovenský pár dostal za predvedený výkon od rozhodcov solídne hodnotenie – 62,24 bodu. Vytvoril si tak tohtosezónne maximum a za najlepším kariérnym výkonom z lanských majstrovstiev Európy zaostal len o 67 stotín. V Štokholme sa Testová s Csölleyom tešili z ôsmeho miesta. „Uvidíme, ktorú priečku obsadíme tentoraz. Záležať to bude aj od toho, ako zajazdia ostatné páry. Všetko je ešte otvorené,“ tvrdil zástupca silnejšieho pohlavia.

Ku kvalitnému umiestneniu by mala zverencom Roberta Pelizzolu a Paoly Mezzadriovej pomôcť aj Rodina Adamsovcov. Práve na zvučku z populárneho filmu o svojskej rodine zatancovali Testová s Csölleyom druhú pasáž svojho krátkeho programu. Zaradenie známych tónov malo úspech – minimálne v hľadisku, ktoré v okamihu spozornelo a ožilo.

„Na Rodinu Adamsovcov sme tancovali už pred dvomi rokmi. Vtedy sme si zvolili tento žáner pre voľnú jazdu. Vrátili sme sa k nej, lebo nám vskutku prirástla k srdcu a verili sme, že sa bude tento nápad divákom páčiť,“ prezradil Csölley.

Sympatický krasokorčuliar mal – tak, ako vždy – pri sebe tri talizmany. Vraj pre šťastie. „Sprevádzať ma budú aj zajtra. Z poverčivosti však neprezradím, o čo ide,“ zasmial sa tajnostkársky Csölley.

Namiesto toho vyslovil – aj keď trochu s ostychom – svojich favoritov na titul. „Myslím si, že sa rozhodne medzi Talianmi, Rusmi a Francúzmi. Sympatickejší sú mi Taliani, keďže s nimi trénujeme,“ odhadol šance najväčších ašpirantov na zlato.

Pre pár Testová – Csölley sú bratislavské majstrovstvá Európy už štvrtými spoločnými v kariére. A zakaždým sa zlepšujú. V roku 2013 obsadili Slováci sedemnástu priečku, predvlani trinástu a vlani po prvý raz nazreli do elitnej desiaty. Tešili sa z ôsmeho miesta.

debata chyba
Viac na túto tému: #Federica Testová #Lukáš Csölley #ME v krasokorčuľovaní 2016