Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Testová s Csölleyom po krátkom tanci skončili v prvej desiatke

Slovenskí reprezentanti v krasokorčuľovaní Federica Testová s Lukášom Csölleyom majú za sebou krátky tanec na majstrovstvách Európy v Bratislave.

28.01.2016 16:40
Lukáš Csölley a Frederica Testa, me v... Foto: ,
Slovenskí krasokorčuliari Lukáš Csölley a Frederica Testová pred ME v Bratislave.
debata

Slovenskí reprezentanti v krasokorčuľovaní Federica Testová s Lukášom Csölleyom majú za sebou krátky tanec na majstrovstvách Európy v Bratislave. Dvadsaťdvaročná talianska rodáčka s o tri roky starším Bratislavčanom na waltz predelený foxtrotom predviedli príjemné predstavenie s čistými piruetami a na motívy "Rodiny Adamsovcov“ rozburácali bratislavské tribúny. Nevyhli sa im menšie zaváhania a od rozhodcov napokon dostali 62,24 bodu, po svojom predstavení sa zaradili na 3. miesto.

"Predviedli sme to, čo sme mali natrénované. Publikum nás podporilo a veľmi sme si to užili. Trochu sme mali stuhnuté nohy, ale na bodoch sme videli, že sme dostali také úrovne, ako sme chceli. Takže sme spokojní, stále však máme čo zlepšovať,“ povedal Lukáš Csölley a tanečná partnerka Federica Testová ho angličtinou doplnila:

„Sme veľmi šťastní. Bolo nádherné korčuľovať pred domácim publikom, veľmi si ceníme veľkú podporu hľadiska.“ Divákom sa poďakovala aj v slovenčine: "Ďakujem pekne všetkým fanúšikom.“

Vystúpenie Federicy Testovej a Lukáša Csölleya. Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Slovenskí reprezentanti v krasokorčuľovaní...

Pred poslednou päticou štartového poľa im patrí 4. priečka a najhoršie tak budú na 9. pozícii. Do voľného tanca sa kvalifikuje 20 najlepších dvojíc z krátkeho programu. Slovenská tanečná dvojica dosiahla osobné tohtosezónne maximum, za svojím najhodnotnejším výkonom v krátkom tanci z ME 2015 zaostala o 67 stotín bodu. „Súťaž ide ďalej a záleží na tom, čo predvedú ostatné páry. Takže musíme len čakať. Myslím si, že boj o medaily bude medzi Rusmi, Talianmi a Francúzmi,“ dodal Lukáš Csölley.

Výsledky – ME v krasokorčuľovaní – Bratislava – štvrtok:
Tance – krátky program: 1. Anna Cappelliniová, Luca Lanotte (Tal.) 72,31, 2. Gabriella Papadakisová, Guillaume Cizeron (Fr.) 70,74, 3. Jekaterina Bobrovová, Dmitrij Soloviov (Rus.) 68,71, 4. Victoria Sinicinová, Nikita Kacapalov (Rus.) 68,33, 5. Alexandra Stepanovová, Ivan Bukin (Rus.) 66,65, 6. Charlene Guignardová, Marco Fabbri (Tal.) 64,87, … 9. Federica Testa, Lukáš Csölley (SR) 62,24 – postúpili do voľného tanca

debata chyba
Viac na túto tému: #Federica Testová #Lukáš Csölley #ME v krasokorčuľovaní 2016