Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Rajičovej: Dúfame, že snehová búrka nás nestopne

Slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová i jej tréner Igor Krokavec odchádzali z majstrovstiev štyroch krajín (Česko, Maďarsko, Poľsko, Slovensko) spred mesiaca z Třinca spokojní. Nicole vo svojom kariérnom maxime 177,05 b suverénne vyhrala súťaž žien.

23.01.2016 11:34
Nicole Rajičová Foto: ,
Nicole Rajičová a Igor Kokavec počas nedávneho tréningu v Bratislave.
debata

„Zajazdila veľmi dobre, čo nás povzbudilo, odchádzali sme v dobrej pohode. Nejaké chybičky som postrehol. Na ich odstraňovaní sme sa sústredili v ďalšom tréningu. Vylepšujeme detaily, aby každý program vyznel čo najpôsobivejšie, dolaďujeme skoky i piruety. Usilujeme sa o to, aby krátky program i voľná jazda mali vysokú kvalitu. Vždy je čo zlepšovať, dôraz kladieme na precízny prejav, máme overený systém trénigu,“ približuje košický rodák Krokavec z amerického štátu New Jersey záverečnú prípravu jeho zverenky.

„Obaja sme si cez sviatky trochu vydýchli, čo je tiež dôležité z mentálneho hľadiska. Do Bratislavy sa veľmi tešíme. Nicole si nepripúšťa z domáceho prostredia nijaký tlak, je bojovníčka, verí si, čo je dobré znamenie. Nijaké napätie nepociťujeme, skôr nadšenie, že sa predstavíme pred žičlivým publikom. Trénujeme dvojfázovo, na ľade sme predpoludním i popoludní – ešte aj túto sobotu. Na Slovensko odlietame v nedeľu večer. Dúfame, že odletíme. Meteorológovia upozorňujú, že sa blíži snehová búrka,“ informuje.

Vzápätí dodá, že podobnú situáciu zažili aj pred rokom, keď cestovali na európsky šampionát do Štokholmu. „Lietadlo, ktorým sme leteli, bolo posledné, ďalším už odlet nepovolili,“ pripomína s dôvetkom a želaním, aby bolo všetko v poriadku a do dejiska prileteli podľa plánu.

„Veríme, že v pondelok už budeme trénovať na bratislavskom ľade.“ Na čo si na ňom trúfajú v európskej konkurencii?

„Sústreďujeme sa na seba, na iných sa nepozeráme. Ak skončí Nicole lepšie ako jedenásta, čo bolo jej vlaňajšie umiestnenie, budeme spokojní. A keď to bude jednociferná priečka, budeme sa tešiť.“

Krátky program žien je v stredu predpoludním úvodnou disciplínou majstrovstiev Európy. „Všetko ide zatiaľ podľa harmonogramu, na poslednú chvíľu doťahujeme už len málo vecí. Meníme hokejový stánok na krasokorčuliarsky, veríme, že v nedeľu popoludní bude všetko pripravené tak, aby v pondelok mohla začať nesúťažná časť šampionátu oficiálnymi tréningmi,“ uviedol predseda organizačného výboru ME Martin Letenay. Naznačil, že otvárací ceremoniál v stredu 27. januára bude veľkým zážitkom.

„Mysleli sme na každú maličkosť – vrátane dozvučenia ľadovej plochy či rozšírenia svetelného parku. K dispozícii bude viac než 100 zdrojov svetla,“ podotkol. V pondelok organizátori očakávajú príchod väčšiny účastníkov z vyše 160 krasokorču­liarov z 33 krajín.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nicole Rajičová