Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Misia Flachau č.2: Pridá Velez-Zuzulová víťazné double?

Vyobjímala sa s najbližšími i fanúšikmi. Zo slušnosti si pripila aspoň kvapkou zlatého šampanského. Predtým, ako od značnej únavy zaspala, si v hlave roztriedila nezabudnuteľné okamihy. Dopriala si zopár hodín voľna, no vo štvrtok už opäť drela na zasneženej trati.

15.01.2016 10:14
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová.
debata (1)

Triumfálny pocit, ktorý si Veronika Velez-Zuzulová užila po šiestom kole Svetového pohára slalomárok vo Flachau, ešte ani nestihla poriadne stráviť. A už znovu sa – po troch dňoch od veľkého víťazstva – vydáva za naplnením ďalšej veľkej výzvy. Na tom istom mieste, kde si v neskorý utorňajší večer s hrdosťou (a na vlastnú počesť) vypočula tóny slovenskej hymny.

Zaútočí Bratislavčanka v rakúskom mestečku na výnimočné víťazné double?

„Ťažko povedať. V piatok sa pôjdem rozjazdiť a uvidím, aké pocity budem mať v sebe tentoraz. Každopádne, opäť urobím na svahu pre úspech maximum,“ vraví tretia najlepšia slalomárka sezóny. Po siedmich z jedenástich pretekov najtočivejšej disciplíny by sa mohla posunúť ešte o jednu priečku vyššie. Na Češku Šárku Strachovú, ktorej zatiaľ patrí druhé miesto, stráca 31 bodov (víťazka berie 100, druhá 80, tretia 60 bodov).

„Nerada by som hovorila o konkrétnych cieľoch. Do konca sezóny zostáva ešte pätoro pretekov. Treba sa sústrediť len na najbližšie a uvidíme, na akom mieste budem po posledných,“ krotí Slovenka veľké očakávania.

Vo Flachau, ktoré dnes zaskakuje za Ofterschwang, sa jej však zvykne dariť. Vlani taktiež siahala na pódiové umiestnenie. Obsadila piatu priečku, za bronzom zaostala len o osem stotín. S visačkou piatej najlepšej slalomárky odchádzala z Flachau aj pred piatimi rokmi, keď stratila na tretie miesto jedinú desatinu. Preteky nedokončila za posledných päť sezón dvakrát (2013 a 2012). Predvlani sa miestneho slalomu Velez-Zuzulová nezúčastnila (podrobila sa operácii kolena a prišla aj o zimné olympijské hry v Soči).

„Nedá sa povedať, že by mi podujatie vo Flachau obzvlášť sedelo. Slalom je totiž veľmi riskantná disciplína. O úspechu či neúspechu rozhodujú najmenšie detaily. Aj drobná chybička vás môže pripraviť o veľa,“ hovorí 31-ročná lyžiarka.

Tak, ako v predošlých pretekoch, aj tentoraz jej bude sekundovať menej skúsená krajanka – Petra Vlhová. Rodáčka z Liptovského Mikuláša vytvorila s Velez-Zuzulovou mimoriadne silnú dvojicu, ktorá výrazne boduje a obe slalomárskej špičke už ukázali chrbát. Dvadsaťročná Vlhová pred tromi dňami zajazdila vo Flachau najrýchlejší čas druhého kola, ktorý ju vyniesol na konečnú šiestu priečku.

Predtým prekvapujúco triumfovala v Aare, v Lienzi sa tešila z bronzu. V elitnej desiatke nechýbala ani v Aspene (v druhých pretekoch), kde finišovala na siedmom mieste. Stále platí, že v aktuálnej sezóne zostal slalomársky stupeň víťazov bez slovenskej zjazdárky len raz. Fanúšikovia veria, že inak tomu nebude ani po dnešných pretekoch vo Flachau. Či sa tak stane, môžete sledovať v priamom prenose RTVS. Prvé kolo sa začína o 15.30, druhé o 18.30.

Fakty zo Svetového pohára

Celkové hodnotenie (po 18 zo 41 pretekov): 1. Gutová (Švaj.) 738 bodov, 2. Vonnová (USA) 700, 3. Hansdotterová 581,… 10. Velez-Zuzulová 320, 16. Vlhová 260.
Hodnotenie slalomu (po 6 z 11 pretekov): 1. Hansdotterová 425, 2. Strachová 351, 3. Velez-Zuzulová 320,… 5. Vlhová 260.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #SP v zjazdovom lyžovaní