Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zuzulová má na Vlhovej úspechu veľkú zásluhu. Dobre sa to počúva, tvrdí

Zatiaľ čo Petra Vlhová prežívala po nedeľňajšom slalome vo švédskom Aare euforické pocity z prvého víťazstva vo Svetovom pohári, Veronika Velez-Zuzulová vedela, že šieste miesto znamená v jej prípade nespokojnosť. Na pódiové umiestnenie, čo bolo cieľom, jej výkon nestačil.

13.12.2015 20:08
Veronika Zuzulová Foto: ,
Veronika Zuzulová so svojou jazdou spokojná nebola.
debata

„Prehrala som si to dnes v 1. kole. Išlo o to, že od prvej bránky som sa necítila dobre. Jazdila som trochu zadržane, ale v Aare je veľmi jednoduchý kopec na to, aby som si to mohla dovoliť. Druhé kolo už bolo trochu lepšie, ale celkovo nie dobré. Nebol to môj deň,“ komentovala Veronika Velez-Zuzulová pre agentúru SITA. Šiesta žena celkového slalomového poradia uplynulej sezóny po chvíli rozhodne doplnila: „Nevadí, nabudúce to bude lepšie.“

Petra Vlhová dosiahla životný úspech Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová na stupni víťazov.

Keď sa reč zvrtla na supervýkon krajanky Petry Vlhovej, ktorá je Velez-Zuzulovej spolubývajúcou na izbe počas pretekov Svetového pohára, skúsená 31-ročná Slovenka uznanlivo skonštatovala: „Peti sa teraz darí, už v Amerike podávala skvelé výkony. Pohoda sa premieta do jej jázd.“ Na podotknutie, že aj ona má podiel na zlepšenej výkonnosti o 11 rokov mladšej Liptáčky, Velez-Zuzulová reagovala:

„Dobre sa to počúva aj od jej trénera, že jej veľmi pomáham, že aj ja som dopomohla k tomu, kde sa momentálne výkonnostne nachádza. A že sme až dve Slovenky v popredí slalomového poradia Svetového pohára? Je to pekné, ale sezóna je dlhá a my sme stále na začiatku. Minulý rok som bola do januára asi na 25. mieste a napokon som skončila v prvej šestke. Ešte nič nie je rozhodnuté, môže sa to všetko zmeniť,“ dodala víťazka 2 pretekov Svetového pohára Velez-Zuzulová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Petra Vlhová