Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Organizátori ME si pripomenuli Sabovčíkov štvoritý skok

Vyznelo to štýlovo. Pri malom klzisku v srdci hlavného mesta mávala predpoludním návštevníkom Zimka, živý maskot majstrovstiev Európy 2016 v krasokorčuľovaní (27. 1. - 31. 1.). O pár metrov ďalej, v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca, sa hovorilo o pripravenosti na veľký športovo-spoločenský sviatok.

11.12.2015 18:18
Agnesa Búřilová Foto:
Agnes Búřilová, bývalá trénera Jozefa Sabovčíka, so Zimkou, maskotom.
debata

„Sme veľmi radi, že Bratislava bude po pätnástich rokoch opäť hostiť európsky šampionát v krasokorčuľovaní. Ponúka nevšednú príležitosť i na propagáciu nášho mesta. Organizačnému výboru pomôžu niektoré naše organizácie a inštitúcie, bezpečnosť podujatia nevynímajúc. Obojstrannú spolurácu vítame,“ uviedla viceprimátorka Iveta Plšeková.

Felicitas Babušíková, predsedníčka Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu, pripomenula, že bratislavskí organizátorskí nadšenci pred pätnástimi rokmi zvládli šampionát veľmi dobre.

„Zaväzuje nás to udržať vysokú úroveň aj teraz. Teší nás úzka spolupráca s mestom, ktoré nám poskytlo okrem iného aj reklamné plochy, čo významne prispieva k propagácii ME,“ podotkla.

Je symbolické, že v čase šampionátu uplynie tridsať rokov odvtedy, čo bratislavský rodák Jozef Sabovčík ako prvý krasokorčuliar na svete skočil na ME v Kodani štvoritý skok. Jeho vtedajšia trénerka Agnesa Búřilová má historický počin jej zverenca stále v živej pamäti.

„Trénovali sme ho tri roky. Spočiatku bola pravdepodobnosť zaradenia do zostavy pomerne nízka. Keď ho Jozef čoraz častejšie ustál, začali sme ho zaraďovať na exhibície. Keď pravedpodobnosť zvládnutia vychádzala na 70–80 percent, tak sme zaradili do voľnej jazdy,“ priblížila.

V plnom prúde je predaj vstupeniek, sú vhodné i ako vianočné darčeky. Najväčší záujem majú diváci o záverečnú exhibíciu. „Je zaujímavé, že najdrahšie miesta sú na exhibíciu vypredané,“ uviedol predseda organizačného výboru Martin Letenay.

Vzhľadom na enormný záujem organizátori zvažujú, že na nedeľu 31. januára rozšíria kapacitu štadióna. Musia však splniť technické podmienky a čakať na odsúhlasenie Medzinárodnej krasokorčuliar­skej únie.

Vstupenky sú stále v predaji – jednodňové lístky i tzv. all event lístky, ktoré zahŕňajú aj vstup na exhibíciu a všetky tréningy. Je možné kúpiť ich cez oficiálnu stránku šampionátu www.ecbratislava.com alebo v sieti Ticketportal. Ceny jednodňových lístkov sa pohybujú od 19 do 79 eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #Agnesa Búřilová