Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vráti sa legenda na zjazdovky? Bode Miller to nevylúčil

Svetové zjazdové lyžovanie sa možno predsa len dočká návratu 38-ročného Bodeho Millera na súťažné svahy. Najčastejšie dekorovaný americký alpský lyžiar v histórii sa v piatok objavil v Beaver Creeku v úlohe predjazdca na preteky Svetového pohára v zjazde mužov. Testoval nový druh kamery poskytujúci fanúšikom 360-stupňový pohľad na dianie na svahu.

05.12.2015 10:12
Bode Miller Foto: ,
Bode Miller.
debata

Zhodou okolností sa to udialo na mieste, kde pred 11 mesiacmi mal na svetovom šampionáte ťažký pád a dlho sa dával zdravotne dokopy. Po svojej „skúšobnej“ jazde pre CNN povedal: „Je pravdepodobné, že sa ešte vrátim. Určite však nie na celú sezónu. To by bolo už príliš náročné pre moju rodinu aj pre mňa.“

Šesťnásobný medailista zo zimných olympijských hier a štvornásobný majster sveta ešte v októbri vyhlásil, že vynechá celú sezónu 2015/2016 a bude sa viac venovať rodine ako aj biznisu – chovu plnokrvníkov či profesionálnemu testovaniu lyží. Teraz to mierne koriguje.

"Najlepšia možnosť, ako si vyskúšať technologický pokrok na lyžiach a výstroji, sú preteky Svetového pohára. Ak to bude mať pre mňa zmysel, pôjdem ešte do toho,“ vravel Bode Miller.

Na druhej strane s náznakom pozície „starého pána nad vecou“ doplnil: "Lyžovanie je šport pre mladých ľudí, nie starých. Kým sa len navlečiem do kompletného výstroja, trvá to 25 – 30 minút. A topánky sú brutálne nepohodlné. Potom sa cítim ako dievča.“

Pri zmienke o možnej účasti na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu sa Miller pousmial a v podstate to vylúčil. „Je to príliš romantická predstava, že budem súťažiť a moje deti sa na mňa budú pozerať. Samozrejme, deti potrebujú mať pred sebou veľké sny, a ďalšia olympiáda by bola výzva. Reálne vzaté však budem príliš starý,“ dodal dvojnásobný držiteľ veľkého glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári.

debata chyba
Viac na túto tému: #bode miller