Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Biatlonu velí Sanitra, ženy prevezme Murínová

K biatlonovej reprezentácii sa vracia aj v pozícii šéftrénera skúsený Juraj Sanitra, ženy premiérovo prevezme niekdajšia reprezentantka Anna Murínová. Spoločne chcú zjednotiť oba tímy, aby išli jednou líniou za určeným cieľom.

09.06.2015 19:00
Juraj Sanitra Foto:
V minulej zime Sanitra premiérovo viedol mužov a v tejto práci bude pokračovať aj v nastávajúcej sezóne 2015/2016.
debata

„Pozícia šéftrénera vychádza z toho, že zväz bude vo vyššej miere koordinovať oba reprezentačné tímy mužov a žien. Očakávam konsenzus s ľuďmi, či už na úrovni asistentov trénerov ako aj trénerky žien Anky Murínovej,“ uviedol 54-ročný Sanitra. V rokoch 1996 až 2006 a v perióde 2002 – 2010 s ročnou prestávkou viedol bronzového medailistu zo ZOH 2010 Pavla Hurajta. Od októbra 2009 do marca 2014 pôsobil ako strelecký tréner Anastasie Kuzminovej, s prestávkou od januára 2011 do januára 2012.

V minulej zime Sanitra premiérovo viedol mužov a v tejto práci bude pokračovať aj v nastávajúcej sezóne 2015/2016. "Mužský tím sa ešte stále k olympiáde 2018 buduje. Otázne je, do akého času to budú ťahať Matej Kazár a Miroslav Matiaško. Do reprezentácie sme povolali Šímu a Kubaliaka k už stabilným biatlonistom Otčenášovi a Hasillovi a k nim ešte aj dvoch juniorov Bartka a Kosztolányiho,“ dodal Sanitra. Jeho asistentmi budú Jakub Leščinský s Jánom Šulejom.

V ženskom tíme počíta Anna Murínová najprv so šiestimi pretekárkami – Janou Gerekovou, Teréziou Poliakovou, Paulínou Fialkovou, Ivonou Fialkovou, Martinou Chrapánovou a Natáliou Prekopovou. Počas sezóny sa k nim môže pridať aj dvojnásobná zlatá olympijská medailistka Anastasia Kuzminová. V súčasnosti čaká prírastok do rodiny. Asistentmi Murínovej bude kondičný tréner Daniel Kuzmin a Lukáš Daubner.

"Pôsobila som tri roky ako asistentka hlavného trénera, družstvo žien mi nie je cudzie. S mladšími dievčatami som pracovala, keď boli ešte dorastenky a juniorky. Chceme fungovať ako jeden tím a nadviazať na výsledky z minulej sezóny. Treba si však vytýčiť vyšší cieľ a ísť za ním. Asistentov som si vybrala sama. S Anastasiou som hovorila súkromne, nie na báze tréner a športovec. Povedala mi, že sa rada pripojí na nejaké kempy, no všetko bude záležať od toho, ako sa bude cítiť. S Nasťou máme dobrý vzťah, nie sú medzi nami žiadne problémy,“ prezradila 41-ročná Murínová.

Vie si predstaviť aj spoluprácu so šéftrénerom Sanitrom. „Juraj nás dlhé roky viedol, keď som pôsobila v reprezentácii. Máme podobné názory. Ako začínajúcej trénerke mi veľmi pomohol pri mládežníckych tímoch. Naučil ma niektoré veci a myslím si, že by to do budúcna mohlo fungovať,“ naznačila.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Juraj Sanitra #anna murínová