Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Adama Žampu mrzia preteky v Levi a Záhrebe. Tam som mal bodovať, tvrdí

Hoci najlepší slalomári si to rozdajú počas budúceho víkendu vo francúzskom Méribeli o celkového víťaza Svetového pohára, Adam Žampa už má takpovediac po sezóne.

16.03.2015 15:28
Adam Žampa Foto: ,
Adam Žampa.
debata

Najlepší slovenský alpský lyžiar sa neprebojoval do finálových pretekov SP, v aktuálnom hodnotení najtočivejšej disciplíny mu patrí 32. priečka so ziskom 43 bodov.

Starší z bratov Žampovcov bodoval v práve vrcholiacej sezóne bojov o krištáľové glóbusy štyrikrát z deviatich slalomov, najlepšie umiestnenie dosiahol na záver v slovinskej Kranjskej Gore – 14. miesto. Okrem toho bral slalomové body aj v talianskej Madonne di Campiglio (19. miesto) a švajčiarskych strediskách Adelbodene (23.) a Wengene (26.).

Za posledným istým postupujúcim do finále v Méribeli Rakúšanom Reinfriedom Herbstom zaostal o 22 bodov. Pre úplnosť treba dodať, že najlepší výsledok sezóny a zatiaľ aj celej kariéry vo Svetovom pohári Adam Žampa zaznamenal v alpskej kombinácii v Kitzbüheli, kde skončil siedmy.

„Štve ma, že som sa nedostal na finále Svetového pohára. Minimálne tri – štyri slalomy v tejto sezóny som si ‚pokašľal‘ v druhých kolách. Tých 22 bodov, ktoré mi chýbajú na 25. miesto a postup do finále, som v pohode mohol získať. Mrzí ma najmä Levi, kde som bol po prvom kole desiaty, ale aj Záhreb, kde som bol ešte po poslednom medzičase druhého kola ôsmy,“ konštatoval Adam Žampa.

Namiesto na finále SP do Francúzska 24-ročný Tatranec v pondelok zamieril na ďaleký ruský východ. Na Južnom Sachaline sú od stredy na programe majstrovstvá Ruska v slalome a obrovskom slalome. „Rusi ma pozvali na ich majstrovstvá rovnako ako v predchádzajúcich dvoch rokoch. Teraz je to však úplne na druhej strane Ruska až pri Kamčatke,“ dodal Adam Žampa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Žampa