Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zuzulová: Shiffrinová je zdolateľná. Mám na to posledný pokus

Útrapy zo začiatku sezóny sú zabudnuté. Slovenská zjazdárka Veronika Velez-Zuzulová (30) v súčasnosti exceluje.

15.03.2015 11:40
Veronika Zuzulová Foto:
Veronika Zuzulová.
debata

Druhé miesto zo slalomu Svetového poháru v Maribore obhájila aj vo švédskom Aare. Pred finálovými pretekmi SP v Méribeli sa v celkovom poradí najtočivejšej disciplíny posunula na 8. miesto. „Cítim sa vo veľkej pohode a jazdy si skutočne užívam,“ tvrdí s nadšením bratislavská rodáčka.

Aké pocity prežívate druhýkrát v rade na pódiu?
Nedá sa to opísať. Je to niečo výnimočné. Kvôli týmto pocitom lyžujem a tvrdo makám. Začiatok sezóny mi príliš nevyšiel a posledné dva preteky sú pre mňa zadosťučinením.

Ako by ste zhodnotili svoje jazdy?
Prvé kolo bolo náročné a sneh sa na kopci rýchlo topil. Hoci som štartovala s pomerne vysokým číslom štrnásť, podala som solídny výkon. Pred druhým kolom trať nasolili a kvalitné podmienky vydržali až do konca. Jazdu som si naplno užila.

Prvá trojica z Aare bola rovnaká ako v Maribore. Stihli ste to so súperkami prebrať?
So Šárkou Strachovou sme sa o tom bavili. Na majstrovstvách sveta mi vyfúkla bronz a teraz som ju dvakrát zdolala. Zhodli sme sa, že je príjemnejšie zvádzať súboje o pódiové umiestnenia ako uzatvárať prvú tridsiatku.

Je Američanka Mikaela Shiffrinová momentálne nezdolateľná?
V aktuálnej sezóne som ju už v druhých kolách porazila. Problém je v prvom kole, kde si vždy vytvorí značný náskok a potom sa jej jazdí v pohode. Nie je nezdolateľná. Ešte mám v tomto ročníku na to jeden pokus. Ak to nedokážem, svedomito sa pripravím, aby sa to podarilo budúcu sezónu.

Cítite sa aktuálne v životnej forme?
V poslednom období si preteky užívam. Stále mám technické rezervy a môže to byť lepšie. Životnou formou by som to nenazvala. Nemám k nej však príliš ďaleko (smiech).

K výborným výsledkom vás naštartovalo nepopulárne 4. miesto zo svetového šampionátu v Beaver Creeku…
Piate miesto z Flachau – posledného Svetového poháru pred majstrovstvami sveta, mohlo prísť o niečo skôr. Svetový šampionát by vyzeral inak. Hoci som nezískala medailu, výsledok ma povzbudil. Som šťastná, že je všetko tak, ako je.

Najbližšiu sobotu vás čakajú finálové preteky SP vo francúzskom Méribeli. Na aký výsledok si trúfate?
Pred pretekmi v Aare som tam trénovala spoločne s Mikaelou Shiffrinovou. Trať nie je komplikovaná a veľa bude záležať od podmienok. Zohrávať rolu bude najmä teplota. Škoda, že nebudem štartovať v prvej sedmičke a opäť budem mať číslo od osem do pätnásť. Pri mojom šťastí si určite vyberiem to najvyššie.

Nemrzí vás, že sezóna už končí?
Priznám sa, že už sa teším na oddych. Posledný rok som sa takmer nezastavila a potrebujem načerpať novú energiu. Na dovolenku by som rada odišla s cenným výsledkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Zuzulová #Mikaela Shiffrinová