Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bodemu Millerovi hrozí po škaredom páde koniec kariéry

Americký veterán Bode Miller (37) mal v super G na majstrovstvách sveta v alpskom lyžovaní medailové ambície.

06.02.2015 07:41
Bode Miller Foto: ,
Škaredý pár Bodeho Millera počas super G na MS v Beaver Creek.
debata

Napriek tomu, že po novembrovej operácii platničky mu chýbala akákoľvek súťažná prax, šiel naplno a dlho pri jeho mene svietil najrýchlejší medzičas. Napokon však aj pred očami manželky Morgan a oboch detí nepríjemne spadol, šmýkal sa dolu svahom, a s nepríjemnou reznou ranou na nohe skončil v nemocnici. Miesto pod jamkou v pravom kolene mu museli zašiť a hoci ho z nemocnice potom prepustili, znamená to predčasný koniec zjazdárskej legendy minimálne na MS 2015.

„Je to škoda, lebo Bode Miller bol našou najväčšou nádejou v super G,“ cituje server ORF Alexandra Hödlmosera, trénera mužskej zložky americkej reprezentácie. Šampionát na domácom snehu bol Millerov ôsmy v kariére, začínal ešte v roku 1999 práve vo Vaile a Beaver Creeku 26. miestom v super G. Odvtedy získal štyri tituly majstra sveta a pridal aj jedno striebro. Z olympijských hier má niekdajší búrlivák na svahoch aj mimo nich šesť medailí (1–3–2). "Operačný zákrok na šľache bol úspešný. Teším sa, lebo to mohlo dopadnúť aj oveľa horšie,“ napísal Miller na svojom twitterovom konte.

Podľa hovorcu Americkej lyžiarskej asociácie Toma Kellyho podobný typ zranenie si vyžaduje niekoľkomesačné zotavenie a to môže v prípade veterána Millera znamenať koniec kariéry. "Štvrtková jazda v super G bola pravdepodobne jeho poslednou na vrcholnom podujatí,“ napísal server New York Times.

Miller zvládol tri štvrtiny majstrovskej trate super G v naozaj majstrovskom štýle, ale o potenciálne veľmi dobre umiestnenie prišiel v okamihu, keď ramenom zachytil o bránku, vo veľkej rýchlosti ho to odsotilo do vzduchu, pretočilo a spadol na zjazdovku chrbtom k cieľu. "Bol to brutálny pád. Ešte dobre, že sa mu odopli lyže, inak to mohlo dopadnúť oveľa horšie,“ vyhlásil pre AP jeden z trénerov amerického mužského tímu Sasha Rearick. "Keď som s ním hovoril po pretekoch, tvrdil mi, že jeho telo je akoby nehybné a všetko ho bolí. Bude to mať ťažké,“ vravel za kolegu americký zjazdár Travis Ganong. "Bode dobre vedel, že ak bude chcieť medailu, bude musieť ísť až na svoj limit. Čo sa mu stalo, je viac ako smolné. To je však alpské lyžovanie – medzi slávou a možnou smrťou je často len niekoľko centimetrov,“ pridal názor Ted Ligety, ktorý obhajoval titul zo Schladmingu a skončil deviaty.

Na zdôraznenie predchádzajúcich slov môže slúžiť aj ďalší citát trénera Rearicka: "Bodeho jazda bola až do momentu pádu excelentná. Pustil to od prvých metrov a riskoval. Bolo to inšpirujúce nielen pre Ameriku, ale celý svet.“

debata chyba
Viac na túto tému: #bode miller #MS v alpskom lyžovaní