Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slzy po pretekoch vystriedal úsmev

Po zranení, slzách a útrapách vyšli pre najlepšiu slovenskú zjazdárku Veroniku Velez-Zuzulová konečne slnečné lúče. V utorkovom večernom slalome v rakúskom Flachau obsadila výborné piate miesto a najlepším časom v druhom kole vyrazila súperkám dych.

14.01.2015 19:00
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová.
debata

„Na tento výsledok som čakala. Potrebovala som ho a je výborné, že prišiel pred svetovým šampionátom v Beaver Creeku,“ vraví tridsaťročná Bratislavčanka.

Ako by ste zhodnotili obe svoje jazdy?
V prvom kole som mala určité rezervy. V posledných pretekoch som vypadla v závere trate, preto som v dolnej časti šla viac na istotu aj preto som bola až dvanásta. S druhým kolom som maximálne spokojná. Bola to suverénne moja najlepšia jazda v sezóne.

V druhom kole veľa dievčat vypadlo. Nerozhádzalo vás to na štarte?
Všimla som si to. Bola som absolútne vyrovnaná. Vedela som, že keď sa chcem dostať v celkovom poradí vyššie, musím ísť naplno. Som šťastná, že to vyšlo.

Po dojazdení druhého kola ste dali priechod emóciám. Načo ste mysleli?
Mala som nesmiernu radosť. Cítila som obrovskú úľavu. Posledné obdobie som nemala ľahké. Vymenila som servismana, chýbalo mi sebavedomie. Deň pred pretekmi som mala slzy v očiach, ale tie sa po súťaži zmenili na úsmev. Na tento výsledok som čakala. Potrebovala som ho a je výborné, že prišiel pred svetovým šampionátom v Beaver Creeku.

Desať stotín sekundy vás delilo od druhého miesta. Nenahnevalo vás to?
Určitým spôsobom mi to bolo ľúto. Zajazdila som však najrýchlejší čas v druhom kole, bola to skvelá jazda a to bolo podstatné.

Ako sa vám jazdí vo Flachau pri umelom osvetlení?
Zjazdovka nie je náročná, ale snehové podmienky sú často zložité. Nočné slalomy mám rada. Jazdí sa mi v nich výborne, možno ešte lepšie ako cez deň, keď je napríklad hmla.

Ako ste oslávili výborné piate miesto?
Chvíľu som si posedela s fanklubom a ľuďmi, ktorí ma prišli do Rakúska podporiť. Bola som však unavená a rýchlo som zaľahla do postele. Teraz na oslavy ešte nie je čas (smiech).

Koľko gratulačných správ ste dostali?
Bolo ich neúrekom. Po pretekoch som sa snažila všetkým odpísať, ale podarilo sa mi to dokončiť až na druhý deň ráno.

Blahoželala vám v cieli aj bývalá rakúska zjazdárka Marlies Schildová?
Stretli sme sa spolu už pred pretekmi. Bola veľmi milá a hovorila, nech zvíťazím. Dokonca si vypýtala aj moje telefónne číslo a po sezóne ma chce prísť navštíviť do Francúzska. Príjemne ma to prekvapilo. Keď súťažila bola plne koncentrovaná na preteky a nerozptyľovala sa okolím. Teraz je iná, uvoľnenejšia.

Vo februári sú majstrovstvá sveta v Beaver Creeku. Čo vás čaká dovtedy?
Včera som prišla do Bratislavy pozrieť synovca. Čakajú ma dva ľahšie tréningy a v nedeľu sa vraciam do Francúzska. Týždeň mám v pláne kondičnú prípravu, potom prídu tréningy na lyžiach, možno nejaké fisové preteky. Do Ameriky odlietam 4. februára a slalom je na programe o desať dní neskôr (14. februára).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Zuzulová