Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prieskum neveští Krakovu nič dobré

S kandidatúrou Krakova na usporiadanie zimných olympijských hier v roku 2022 to nevyzerá ružovo.

02.05.2014 14:01
ZOH 2014, Soči, olympiáda, krasokorčuľovanie,... Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Celoštátny prieskum ukázal, že mesiac pred referendom je verejná mienka naklonená proti usporiadaniu podujatia, informuje web insidethegamez.biz. Krakovský plebiscit vyhlásený na termín volieb do Európskeho parlamentu 25. mája rozhodne, či má mesto pokračovať v snahe získať právo na organizáciu ZOH 2022. Do projektu je zaangažované aj Slovensko, súťaže v zjazdovom lyžovaní by sa mali konať v nízkotatranskom stredisku Jasná.

Inštitút Homo Homini sa spýtal na názor 1100 osôb z rôznych častí Poľska, iba 31 percent z nich sa vyslovilo vo vzťahu k ZOH pozitívne, pre 10,6 percenta bolo ťažké nájsť jednoznačnú odpoveď a až 58 percent bolo proti. Najviac podporovateľov mala kandidatúra medzi respondentmi vo veku 18 až 24 rokov (57,1 percenta), najmenej v kategórii 55 – 64 rokov (56,4 percenta proti).

Krakovčania v ostatnom čase hasia jeden problém za druhým, v apríli museli riešiť obsadenie postu lídra kandidatúry. Viceprimátorka mesta Magdalena Sroková nahradila Jagnu Marczulajtisovú-Walczakovú, ktorá rezignovala pre štvavú kampaň proti nej a jej rodine. Manžel bývalej snoubordistky podľa obvinení ponúkal novinárom financie, aby písali pozitívne články o kandidatúre.

O usporiadanie ZOH 2022 sa uchádzajú aj Peking, Almaty, Ľvov a Oslo. Definitívne rozhodnutie o usporiateľovi padne 31. júla 2015 v Kuala Lumpure.

debata chyba
Viac na túto tému: #kandidát #ZOH 2022 #Krakov