Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pľuščenko jasne vyhral v Rige. Som späť, vravel spokojný

Hviezdny ruský krasokorčuliar Jevgenij Pľuščenko má za sebou vydarený návrat na súťažný ľad.

09.11.2013 13:21
Jevgenij Pľuščenko Foto:
Jevgenij Pľuščenko
debata

Takmer desať mesiacov po operácii chrbta suverénne opanoval menšie medzinárodné preteky v Rige, po priemernom krátkom programe a vydarenej voľnej jazde získal známku 263,25 bodu. Na súbežne konanej prestížnej súťaži Grand Prix NHK Trophy v Tokiu by s ňou vybojoval druhé miesto, vlani mu k zisku siedmeho titulu majstra Európy stačilo 261,23 bodu.

Tridsaťjedenročný Pľuščenko pri prvom súťažnom teste v olympijskej sezóne jasne zdolal krajanov Alexandera Petrova (218,75) a Sergeja Borodulina (202,40). Súťažil prvýkrát od tohtoročných ME, z ktorých po krátkom programe odstúpil. Na ľade sa pripravuje od augusta.

„Po desaťmesačnej pauze to bolo veľké napätie, ale bolo vzrušujúce zasa súťažiť. Druhý deň už bol jednoduchší, bál som sa o niečo menej,“ uviedol Pľuščenko.

Do voľného programu zaradil na rozdiel od toho krátkeho aj kombináciu so štvoritým skokom a pochvaľoval si, že nepociťoval žiadnu veľkú únavu, takže mohol jazdu dokončiť s úsmevom.

"So štvoritým skokom som veľmi spokojný aj s celým programom. Celkovo môžem povedať, že sa mi štart slušne podaril, dodalo mi to sebavedomie. Som späť, " povedal olympijský víťaz z roku 2006.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jevgenij Pľuščenko