Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zuzulovci, Vlhovci a Žampovci našli spoločnú reč s lyžiarskym zväzom

V Poprade vo štvrtok našli spoločnú reč zástupcovia najlepších slovenských zjazdárov s vedením Slovenskej lyžiarskej asociácie. Veronika Velez-Zuzulová, Adam a Andreas Žampovci a Petra Vlhová pôvodne odmietali podpísať reprezentačné zmluvy na nadchádzajúcu sezónu, keďže ich otcovia nesúhlasili so znením viacerých jej bodov.

17.10.2013 20:40
Jana Gantnerová Foto: ,
Jana Gantnerová, šéfka lyžiarov.
debata

Sekretár Úseku alpských disciplín Martin Kupčo informoval, že zástupcovia pretekárov napokon akceptovali asociáciou navrhovanú zmluvu, ktorej niektoré body však budú v budúcnosti predmetom špeciálneho dodatku.

„Na stretnutí sa zúčastnili otcovia pretekárov a ich právni zástupcovia a za lyžiarsku asociáciu prezidentka Jana Gantnerová a podpredseda Úseku alpských disciplín Ján Garaj. Vysvetlili sme si výklady pravidiel, povinnosti, ktoré z toho vyplývajú a navzájom sme sa pochopili. Zjazdári budú zmluvy akceptovať s tým, že predmetom dodatku bude rozdelenie reklamných plôch, ako aj ich použitie a tiež športové oblečenie. Dohodli sme sa aj na ústretovom kroku, že budeme vzájomne akceptovať našich partnerov,“ komentoval Martin Kupčo.

Závery vyplývajúce zo štvrtkového stretnutia na pôde SLA teraz spracuje právna zástupkyňa SLA do konkrétnych bodov tak, aby to bolo administratívne aj právne v poriadku. Finálnu verziu pošle SLA pretekárom na podpis. Kupčo ešte dodal, že štart štvorice najlepších slovenských zjazdárov v novej sezóne Svetového pohára nebol ohrozený tým, že nemali podpísané zmluvy so SLA.

„V médiách sa objavila informácia, že štart v pretekoch je podmienený podpisom zmluvy, ale to nebola pravda. Momentálne je situácia taká, že na prvé obrovské slalomy novej sezóny Svetového pohára do rakúskeho Söldenu máme prihlásených oboch bratov Žampovcov aj Barbaru Kantorovú,“ ozrejmil Kupčo.

debata chyba
Viac na túto tému: #žampa #Jana Gantnerová #Vlhová #Zuzulová