Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žampa dostal krásny narodeninový darček. Nového sponzora

Zjazdár Adam Žampa urobil v minulej sezóne veľký výkonnostný skok.

04.10.2013 18:49
Austria Alpine Skiing Worlds Foto: ,
Adam Žampa.
debata

Vo Svetovom pohári bodoval v troch disciplínach (slalom, obrovský slalom, superkombinácia) a výborné výsledky dosiahol aj na majstrovstvách sveta v Schladmingu. Napriek tomu práve v Schladmingu na mieste určenom pre sponzora zdobili jeho prilbu len tri otázniky. Talentovaný slalomár sa však dočkal. Priamo v deň jeho narodenín, 13. septembra, ho doma prekvapil istý pán z Rakúska, jeho nový sponzor. „Bolo to také superšialené, keď došiel k nám domov a povedal mi, že ma bude sponzorovať. Zatiaľ sme sa dohodli na jednu sezónu,“ komentoval Adam Žampa.

Hans Martin Naglreiter je predstaviteľ špičkovej rakúskej pekárenskej firmy, ktorá v posledných rokoch rozšírila svoju pôsobnosť aj na Slovensko. Ako sa vlastne dozvedel o tom, že existuje nejaký lyžiar Žampa, ktorý nemá generálneho sponzora? "Keď som na MS v Schladmingu stál pred kamerou a ukazoval do televízie prilbu s otáznikmi, ten pán tam bol a videl to. Oslovil môjho otca a ja som vlastne o ničom nevedel. Po sezóne mal potom sedenie s mojimi rodičmi a dohodli sa. Tých možností na sponzoring bolo viac, ale myslím si, že sme vybrali to najlepšie,“ vysvetlil Žampa.

Na piatkovej tlačovej besede Slovenskej lyžiarskej asociácie v Bratislave Adam Žampa hrdo ukazoval svoju modrú prilbu, kde už namiesto otáznikov svietilo meno Naglreiter. „Verím, že svojimi výsledkami dokážem, že si svojho nového sponzora zaslúžim,“ dodal Adam Žampa.

debata chyba
Viac na túto tému: #žampa