Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Velez-Zuzulová: Trénujem s tromi chlapmi. A to je veľké plus

Nedávno oslávila 29. narodeniny a pred sebou má olympijskú sezónu. Veronika Velez-Zuzulová, vlani tretia najlepšia slalomárka Svetového pohára, bude mať opäť vysoké ambície.

25.07.2013 11:00
velez-zuzulová, sagan Foto:
Veronika Velez-Zuzulová s Petrom Saganom počas tohtoročnej Tour.
debata (1)

Podriaďuje tomu aj letnú prípravu, ale minulý týždeň si na chvíľu odskočila na cyklistickú Tour de France. Vo francúzskom Annecy, kde žije a trénuje, sa stretla aj s Petrom Saganom. „Keď som sa dozvedela, že jedna z etáp Tour štartuje v Annecy, neváhala som. Chcela som to vidieť naživo,“ vravela dlhoročná slovenská lyžiarska jednotka.

Ako sa cítite v polovici letnej zaberačky?
Zatiaľ výborne. Kondičnú prípravu som absolvovala doma v Annecy, bola asi najťažšia, akú som doteraz mala. Potom sme boli tri týždne lyžovať na francúzskom ľadovci v Les Deux Alpes. Prialo nám počasie. Každý deň sme tvrdo trénovali a odviedli pekný kus práce.

S kým ste tam trénovali?
Prvýkrát s novým rozšíreným tímom. S Adamom a Andreasom Žampovcami som sa pripravovala už aj minulý rok. Teraz nám do tímu pribudla talentovaná Petra Vlhová a tiež francúzsky reprezentant Maxime Tissot. Boli sme naozaj dobrá partia. Ťažko sa nám odtiaľ odchádzalo.

Pomáhajú vám tréningy s mužmi?
Veľmi. Som rada, že to tak je. To, že trénujem hneď s tromi chlapmi, je plus, ktoré nemá hocijaké dievča zo Svetového pohára. Verím, že sa to prejaví počas sezóny.

Najbližší pracovný program sa spája so sústredením na južnej pologuli?
Najprv ma čakajú testy nových lyží v halovom prostredí v Nemecku. Mám pomerne dosť veľa párov lyží a potrebujem ich dobre otestovať. Až potom, 8. augusta, odlietam na prípravu do Argentíny. Nie je to pre mňa nič nové, v stredisku Ushuaia som sa už niekoľko rokov predtým pripravovala na sezónu. Vlani a predvlani sme síce boli na Novom Zélande, ale v Argentíne by to malo byť s podmienkami tiež dobré a navyše lacnejšie.

Ako trávite voľný čas, keď ste doma v Annecy?
Keď máme s manželom Romainom chvíľu voľna, chodíme do hôr alebo sa len tak túlame po Annecy. Chodíme aj k jazeru, na čln a podobne. Je to dobrý relax.

Počas Tour de France ste sa stretli s Petrom Saganom. Máte rada Sagana, cyklistiku alebo oboje?
Fandím Saganovi, ale aj Peťovi Velitsovi. Sú to obaja veľkí borci. Sagan je však meno, ktoré už dnes pozná celý svet. Keď som sa bavila s francúzskymi lyžiarmi, že sa idem s ním stretnúť, reakcie boli také, že mi v dobrom závideli. Keď som sa dozvedela, že jedna z etáp Tour štartuje v meste, kde bývam, neváhala som. Chcela som to vidieť naživo a neľutujem.

Prekvapil vás počet slovenských fanúšikov na Tour de France?
Je to úžasné, koľko ich prišlo len do Annecy. Osobne by som asi nebola rada, keby chodili ľudia za mnou pred štartom slalomu tak blízko ako počas Tour de France k Saganovi. To je asi rozdiel medzi cyklistikou a lyžovaním. Ja mám pred pretekmi aj po prvom kole svoj pokoj v reštaurácii alebo stane, kde sa fanúšikovia nedostanú. Cyklisti síce majú svoj autobus, ale keď pred ním skandujú fanúšikovia vaše meno, na koncentrácii to zrejme nepridá.

Oni však skandovali aj Veronika, keď ste si zložili okuliare…
Bolo to veľmi príjemné. Na lyžiarske preteky až tak veľa slovenských fanúšikov nechodí, ale samozrejme, záleží na tom, na ktoré. Sú takí, ktorí ma tiež neúnavne povzbudzujú počas celej sezóny.

Menili by ste lyžovanie za cyklistiku?
To určite nie, v takomto teple, aké tu teraz vládne, ja športovať neviem. (smiech)

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #velez-zuzulová