Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenskí lyžiari podľa predpokladov nestačili na Francúzov

Slovenskí zjazdári nepostúpili do štvrťfinále tímovej súťaže na 42. majstrovstvách sveta v alpských lyžiarskych disciplínach v rakúskom Schladmingu.

12.02.2013 17:52
Veronika Zuzulová Foto:
Veronika Zuzulová.
debata

Nad sily slovenského tímu, ktorý sa v tejto súťaži na vrcholnej úrovni predstavil po druhý raz, boli v osemfinále obhajcovia prvenstva Francúzi.

Slováci ani v jednej zo štyroch jázd paralelného obrovského slalomu nestačili na súperov a im podľahli 0:4. Veronika Velez-Zuzulová prehrala svoj súboj s Tessou Worleyovou, Matej Falat s Thomasom Mermillodom Blondinom, Petra Vlhová s Anemone Marmottanovu a Adam Žampa nestačil na Steva Missilliera.

Víťazní francúzki zjazdári si vo štvrťfinále zmerajú sily s Nemcami. Ďalšie štvrťfinálové dvojice tvoria: Rakúsko – Slovinsko, USA – Švédsko a Kanada – Česko.

Tímová súťaž – osemfinále:
SLOVENSKO – FRANCÚZSKO 0:4
Veronika Velez-Zuzulová – Tessa Worleyová 0:1 (+0,06 s)
Matej Falat – Thomas Mermillod Blondin 0:2 (+0,64)
Petra Vlhová – Anemone Marmottanová 0:3 (+0,52)
Adam Žampa – Steve Missillier 0:4 (+0,24)

Majstrami sveta sa nakoniec stali domáci reprezentanti. Vo finále divácky atraktívnej súťaže pripomínajúcej paralelný obrovský slalom Rakúšania zdolali Švédov 4:0.

Tímová súťaž sa jazdila vyraďovacím systémom od osemfinále až po finále, pričom najvyšie nasadené Rakúsko malo v prvom kole voľno. V každej fáze súťaže sa pretekári predviedli v štyroch jazdách, dvoch ženských a dvoch mužských, za ktoré sa prideľovali body. Za nerozhodného stavu 2:2 určil víťaza nižší súčet časov najlepších dvoch pretekárov.

„Je mi cťou, že som súčasťou tohto tímu. Atmosféru v Schladmingu je výnimočná, veľmi si to užívam. Pre divákov je to zaujímavá súťaž,“ cituje laola1.at Marcela Hirschera, lídra celkového hodnotenia Svetového pohára.

Víťazní Rakúšania sa v tímovej súťaži predstavili v zložení Nicole Hospová, Michaela Kirchgasserová, Carmen Thalmannová, Marcel Hirscher, Marcel Mathis a Philipp Schörghofer. Bronzovú medailu si za striebornými Švédmi vybojovali Nemci, ktorí pri skóre 2:2 zdolali Kanaďanov zásluhou lepších časov.

debata chyba