Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vonnová víťazí aj po rozchode. Chce byť ako muži

Troje preteky Svetového pohára a zakaždým rovnaké meno víťazky. Piatkový zjazd, sobotňajší zjazd aj nedeľňajší superobrovský slalom v kanadskom Lake Louise ovládla Američanka Lindsey Vonnová.

06.12.2011 12:16
Lindsey Vonn Foto:
Lindsey Vonnová.
debata

Len pred týždňom oznámila rozchod s manželom Thomasom a americké médiá začali rozmazávať jej údajný vzťah s futbalistom tímu NFL Denver Broncos. To akoby ju ešte viac pohnalo vpred. Po minulom víkende má na konte už 45 víťazných pretekov vo Svetovom pohári, v historickom poradí jej patrí štvrtá priečka za Renate Götschlovou (46 víťazstiev), Vreni Schneiderovou (55) a fenomenálnou Annemarie Moserovou-Pröllovou (62).

V Lake Louise vyhrala Vonnová od roku 2004 už jedenásťkrát, čo je nový rekord v počte triumfov v jednom lyžiarskom stredisku. Doteraz bola v tejto štatistike najlepšia Rakúšanka Götschlová, desaťnásobná šampiónka z talianskej Cortiny.

„Je to viac ako som očakávala. Vlastne viac sa už ani urobiť nedalo,“ cituje AP 27-ročnú univerzálku. Víťazný hetrik v Lake Louise dosiahla ako prvá žena od roku 1997, keď sa to podarilo Nemke Seizingerovej. Vonnová vyhrala štyri zo šiestich úvodných pretekov sezóny a na čele celkového poradia Svetového pohára má náskok 136 bodov pred Nemkou Rebensburgovou.

„V oboch zjazdoch nadelila druhej v poradí viac ako jeden a pol sekundy. To je v zjazdárskom ponímaní večnosť. Nik iný dnes takto suverénne nevíťazí,“ píše AP.

Trojnásobnej držiteľke veľkého glóbusu ušlo celkové prvenstvo vo Svetovom pohári vlani len o tri body. Aj preto v príprave na novú sezónu podľa vlastných slov pritvrdila a časť z nej absolvovala v tréningu s mužmi vrátane najlepšieho Nóra Svindala.

„Snažím sa vo svojich jazdách priblížiť mužom. Chcem byť stále silnejšia a dynamickejšia. Keď vidím, ako to dokážu muži, motivuje ma to a poháňa vpred,“ uviedla úradujúca olympijská šampiónka v zjazde.

Najbližšie preteky ju čakajú už zajtra na domácom snehu v Beaver Creeku, kde sa bude jazdiť super G ako náhrada za francúzske Val d´Isere. „Doma chcem zvíťaziť zo všetkého najviac. Teším sa na preteky,“ dodala Vonnová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba