Murraya trápia virtuálni Rooney a Carew viac ako Lacko

SITA | 28.08.2010 17:05
Andy Murray Foto: ,
Andy Murray.
Britského tenistu Andyho Murraya momentálne trápi forma jeho tímu vo virtuálnej súťaži bodovanej na základe výsledkov anglickej futbalovej Premier League viac ako Lukáš Lacko, súper v 1. kole dvojhry na newyorských grandslamových US Open.

„Väčšinu večerov trávim v hotelovej izbe a manažujem môj Dream Team. Prvé kolo pre mňa dopadlo dobre, ale druhé veru už nie. Mám v kádri Wayna Ronneyho, ktorý za Manchester United nehral. John Carew nepremenil pokutový kop a ďalší hráči Aston Villy mi pri debakli od Newcastlu tiež nepridali body. Na druhej strane, vybral som si aj Aršavina, Lamparda, Maloudu či Artetu, takže to nie je úplne zlé,“ cituje štvrtého muža svetového rebríčka denník The Sun.

Murray na nedávnom podujatí ATP Masters 1000 v kanadskom Toronte vyradil v semifinále Španiela Rafaela Nadala a vo finále si poradil so Švajčiarom Rogerom Federerom. Vo Flushing Meadows je podľa bookmakerov najväčším favoritom na zisk trofeje.

V prípade rodáka zo škótskeho Dunblane by bola premiérovou na úrovni „veľkej štvorky“. O svojej momentálnej forme uviedol: „Príprava bola perfektná. Konečne som získal môj prvý tohtoročný titul a fyzicky som sa v tomto štádiu sezóny nikdy necítil lepšie. Teraz ide už len o udržanie tohto správneho rozpoloženia počas nasledujúcich dní.“

Priamo k piešťanskému rodákovi Lackovi Murray pre denník Telegraph pred premiérovým vzájomným duelom povedal: „Viem toho o ňom dosť, pretože sme spoločne vyrastali na mládežníckych turnajoch. Sme v podobnom veku a poznám ho vari už od mojich trinástich rokov. Navyše, videl som ho v akcii aj v tejto sezóne, v ktorej dosiahol niekoľko cenných triumfov. Myslím si, že mám pomerne dobrý prehľad o tom, čo môžem na kurte očakávať.“