Ako jeho priateľ Federer... Nadal vraj po Roland Garros skončí s tenisom

Pravda | 13.01.2023 18:00
Rafael Nadal Foto:
Rafael Nadal vo finále Roland Garros 2022.
Po odchode Rogera Federera a Sereny Williamsovej do tenisového dôchidku mnohí začali hovoriť aj o ďalších profesionáloch, ktorí ich môžu čoskoro nasledovať.

Vek na to majú viacerí – Novak Djokovič, Andy Murray, Marin Čilič a tiež Rafael Nadal. Španiela sa veľakrát pýtali na jeho odchod do dôchodku, ale vždy odpovedal, že ešte nie je čas o tom hovoriť. Podľa jeho kolegu z ATP Tour sa však predsa len môže blížiť koniec.

V roku 2022 odohral Alexander Zverev výborný zápas proti Nadalovi v semifinále Roland Garros, ktorý sa skončil zranením Nemca. Vyvrtnutý členok ho na nejaký čas vyradil z tenisového diania.

Teraz, pred začiatkom prvého grandlsamu sezóny, sa Zverev rozhovoril o odchode svojho kolegu do dôchodku. Dôjde vraj k nemu na tohtoročnom Roland Garros, kde môže Španiel získať už svoj 15. titul.

„Rafael Nadal, žiaľ, skončí na Roland-Garros. Neprajem mu to, myslím si, že odohrá skvelý turnaj, potenciálne ho vyhrá a potom sa rozlúči…“

Len čas ukáže, či mal Zverev pravdu, alebo to bola len odvážna predpoveď a Nadal bude hrať aj po tomto termíne. Jedno je však isté – Španiel zažil počas roku 2022 množstvo zranení a skončiť s trofejou v rukách na parížskej antuke môže byť krásnym koncom jeho veľkolepej kariéry.

Novak Djokovič Čítajte viac Pred rokom ho hnali, teraz je rebel späť. Djokovič môže písať príbeh príbehov