Schody pre princeznú. Vlhová deprimuje kráľovnú Shiffrinovú

Michal Gavroň | 11.01.2023 12:03
Vlhová trofej Foto:
Petra Vlhová s víťaznou trofejou.
Zažila to už niekoľkokrát. Moment, keď udrela ako blesk z jasného neba.

Naposledy šiesteho marca 2021. Petre Vlhovej ušlo víťazstvo v slalome, ale na dobrej nálade jej to neubralo. Návrat domov do Jasnej bol ako balzam na ubolenú dušu.

Konflikty s predošlým trénerom Liviom Magonim vrcholili. Slovenka nemala výsledky. Prišla o luxusný náskok v hodnotení celkového poradia Svetového pohára. Všetko sa zdalo stratené. Veď Lara Gutová-Behramiová ju s ľahkosťou obehla.

Nie však v Jasnej. Pod Chopkom prišiel zlom. Vlhová predviedla najlepší výkon v obrovskom slalome od triumfu na majstrovstvách sveta v Aare v 2019. Vrátila sa do boja o veľký glóbus, ktorý napokon získala.

mikaela shiffrinová, petra vlhová Čítajte viac Odkiaľ že to je? Američania v oficiálnej správe poplietli Vlhovej krajinu

Zlomové môže byť aj utorkové Flachau. Najmä pri opätovnom naberaní sebadôvery pred ďalšou zlatou misiou na vrcholnom podujatí. Slalom na svetovom šampionáte vo Francúzsku je tu o mesiac.

Najprestížnejší a najlukratívnejší slalom uplynulých ročníkov zvládla Vlhová skvele. Vo Flachau bolo vidieť záblesky slalomovej formy z minulej sezóny, hoci od nej je zatiaľ vzdialená.

Petra ide po schodoch, vyhlásil jej otec Igor. Tretím víťazstvom na zjazdovke Hermanna Maiera prekonala minimálne dva.

pasiky Čítajte viac Americká párty sa nekoná. Vlhová skončila v náručí, Shiffrinová v opatere lekárov

Veď zdolať čoskoro aj oficiálne najlepšiu lyžiarku histórie Mikaelu Shiffrinovú v tejto fazóne a v jej najobľúbenejšej disciplíne je kumšt. Stačí sa pozrieť, koľko strácali ostatné súperky…

Pravda, Američanka bojovala nielen o rekordné 83. víťazstvo v elitnom seriáli, ale aj s chorobou. Po tragickej smrti otca sa obdivuhodne otriasla. Vo svojej ére deprimovala množstvo hviezdnych súperiek. V slalome jej to však žiadna z nich nedokázala vrátiť tak, ako Vlhová.

To je pre Slovenku najlepšie ocenenie. Ženské lyžovanie už má svoju kráľovnú. A slalom zasa princeznú.

Ohlasy na triumf Petry Vlhovej vo Flachau Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Krone Zeintung (Rak.): Triumf vo Flachau...

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ