Deň pred: Shiffrinová má niečo, čo Vlhová nie. Legenda verí viac Američanke

Pravda | 21.10.2022 14:16
Vlhová, Shiffrinová Foto:
Petra Vlhová a Mikaela Shiffrinová.
Tina Mazeová je slovinská lyžiarska legenda. S Petrou Vlhovou ju spája fakt, že obe v minulosti trénoval taliansky kouč Livio Magoni. Niekdajšia víťazka svetového pohára je dnes lyžiarskou expertkou televíznej stanice Eurosport.

Ako vníma šance Petry Vlhovej v aktuálnej sezóne? Ktorá z nich má podľa nej momentálne navrch? Zdá sa, že je to Američanka a zo slov Mazeovej nenápadne vyplýva, že práve rodáčka z Colorada bude najväčším tohtoročným tromfom.

Slovenku Vlhovú však neodpisuje.

Minulý rok to bola Shiffrinová, ktorá vyhrala veľký krištáľový glóbus, Vlhová zasa brala ten malý za slalom a olympijské zlato v tejto disciplíne. Mimochodom, Peking 2022 bol pre Američanku veľkou katastrofou.

Petra Vlhová Čítajte viac Získala som veľký glóbus, ale stratila vášeň. Načo by som bez nej lyžovala?

Mazeová si pred novou sezónou myslí, že Shiffrinová má síce malý výkonnostný náskok, ale Vlhová bude na ňu vyvíjať tlak, kde to len bude možné.

„Nuž, pre mňa je najkompletnejšia lyžiarka Mikaela Shiffrinová – bola ňou aj posledný rok,“ povedala Mazeová.

„Petru však tiež vnímam ako potenciálnu víťazku, táto súťaž je medzi nimi dvomi. Je to to najlepšie, čo môžeme v športe mať, pretože mať takých športovcov, ktorí bojujú o celkový triumf, robí šport zaujímavým,“ dodala.

Svetové lyžiarky bez kombinéz Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Corinne Suterová - Švajčiarsko

„Vidím veľa dievčat, ktoré ich môžu vyzvať, ale čo sa týka techniky, obdivujem Mikaelu – ako všetko zvláda, ako príliš neriskuje, ako je sústredená a stabilná na lyžiach. To sa mi na Mikaele páči, takže keď vidím takúto lyžiarku, potom viem, že je schopná vyhrať glóbus. Ale samozrejme o to musíte bojovať cez sezónu. Petra jej to neuľahčí.“