Zvláštna Austrália. Môžu hrať nakazení i neočkovaní. Djokovič nie?

Pravda | 18.10.2022 19:27
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
Bolo že to pred desiatimi mesiacmi hurhaju. Novak Djokovič síce pricestoval do Austrálie nezaočkovaný proti koronavírusi, no v ruke držal výnimku. Nepomohlo.

Tamojšie úrady boli neoblomné. Po naťahovaní, súdnom spore i zadržaní dvadsaťjedená­sobného grandslamového šampióna hlásali: u nás hrať nebudeš!

Teraz hrozí, že srbská legenda by mohla prísť o Australian Open, prvý grandslamový turnaj sezóny, aj po druhý raz v rade.

Pre Djokoviča totiž naďalej platí trojročný zákaz vstupu na austrálske územie. A ten môžu zrušiť len úrady. Tie úrady, ktoré ho začiatkom tohto roka bez milosti vyhostili.

Novak Djokovič Čítajte viac Je Djokovič pre Austráliu stále nebezpečný? Odpovedá imigračný právnik

A to sa, samozrejme, nepozdáva srbským médiám či fanúšikom momentálne siedmeho hráča svetového rebríčka. Tí tvrdia, že neúčasť ich obľúbenca v Melbourne je reálna.

Zároveň však oponujú. Karty do ich rúk im dávajú – hráči kriketu.

Uplynulú nedeľu sa totiž v Austrálii začal Svetový pohár v krikete. A na ňom už platia úplne iné koronapravidlá pre účasť v porovnaní s tohtoročným Australian Open.

Podľa nich sa môže turnaja zúčastniť aj neočkovaný hráč. V prípade, že niektorý z nich bude predsa len pozitívne testovaný, všetko bude na posúdení tímového lekára.

Novak Djokovič Čítajte viac Tvrdý odkaz z Austrálie: Djokovičov štart by bol fackou do tváre

Tí rozhodnú, či bude môcť športovec pokračovať alebo nie a poputuje do izolácie.

Žiadne prísne zákazy, príkazy, vyhostenia…

„Áno, toto sa deje v Austrálii. Tenisová Austrália, ale aj Austrália ako krajina budú smiešne, ak Novakovi znovu zakážu hrať na Australian Open. Tento prípad len potvrdzuje, že v roku 2022 s Djokovičom úmyselne zle zaobchádzali,“ napísal podľa srbského portálu Blick na Twitteri jeden z jeho užívateľov.

Ako napokon celá kauza dopadne, je v tejto chvíli otázne.

Momentálne však platí: Djokovič v tejto chvíli nemá právo vstupu do Austrálie. Všetko majú v rukách úrady.

Povolia 35-ročnej stálici zabojovať o jubilejnú desiatu trofej z Australian Open a dotiahnuť sa tak v počte grandslamových titulov na rivala Rafaela Nadala?

Najlepšie zarábajúci tenisti v uplynulom roku Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Carlos Alcaraz
Celkové príjmy: 10,9...

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ