Vážim si ťa, Serena, ale hráš otrasne. Po Kyrgiosových slovách zavládlo ticho

Pravda | 23.08.2022 11:34
Nick Kyrgios, Serena Williamsová Foto:
Nick Kyrgios a Serena Williamsová na archívnej snímke.
Serena Williamsová nedávno priznala, že po tohtoročnom US Open sa „odkloní od tenisu“, čím naznačila blížiaci sa koniec kariéry.

K držiteľke 23 grandslamových titulov netají obdiv ani Rakúšanka Barbara Schettová, bývalá hráčka top desiatky rebríčka WTA, dnes expertka Eurosportu.

Jedna z nich súvisí s austrálskym tenistom Nickom Kyrgiosom. Povestný búrlivák sa spolu s Williamsovou predstavil pred niekoľkými rokmi na medzisezónnom projekte International Premier Tennis League (IPTL) v Naí Dillí.

Okrem nich nechýbali mená ako Tomáš Berdych, Patrick Rafter či Lleyton Hewitt.

Cincinnati Serena Williams Čítajte viac Rozlúčkový turnaj Sereny. Ceny lístkov v New Yorku vystrelili

"Nik nevedel, ako sa správať k takej superstar. Začala svoj zápas, hrala strašne a prehrávala už 1:4. Všetci hovorili: ‚Bože, čo sa to s ňou deje?‘ A potom k nej medzi hrami prehovoril Nick Kyrgios,“ spomína Schettová pre Eurosport a odhaľuje jeho slová.

„Serena, veľmi si ťa vážim a rešpektujem. Obdivujem, čo si dokázala, je fenomenálne, čo si dosiahla v kariére. Ale dnes hráš úplne otrasne. Je to priam komické,“ adresoval legende Kyrgios.

Pokračuje Schettová:

„V tíme nastalo ticho, všetci si hovorili – ó, môj bože! No potom sa Serena otočila a povedala: ‚Nick, máš pravdu! Dnes hrám strašný tenis.‘ Všetci rozosmiali a ľady sa prelomili. Na turnaji sa cítila dobre a napokon bola veľmi milá.“

712871671 Čítajte aj Potvrdené. Jedna z najlepších tenistiek histórie oznámila koniec

Zaujímavé bolo, že dovtedy mala v dejisku turnaja osobného šoféra. Po epizódke s Kyrgiosom však už cestovala s ostatnými účastníkmi v tímovom autobuse.

„Vodičovi povedala, že ho viac nepotrebuje. V autobuse viackrát vtipkovala, užívala si to,“ pokračovala Schettová, podľa ktorej je na Serenu najlepšie obrátiť sa priamo, nebáť sa jej.

Najväčšie škandály v tenisovej histórii Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Nikolaj Davydenko - Rusko, 2. augusta 2007...

„Potom si vás váži ešte viac,“ doplnila dnes 46-ročná rodáčka z Innsbrucku.

Vtipné prirovnanie použila pri skúsenosti z duelov štvorhier proti sestrám Williamsovým:

„Chcela som nosiť prilbu, pretože ich údery boli strašne tvrdé. Ak ste boli priamo pri sieti, ľahko vás mohli zasiahnuť loptičkou.“

Proces s Kyrgiosom odročili

Kyrgios sa nezúčastnil na utorňajšom súdnom pojednávaní v Canberre, na ktorom ho právnik Michael Kukulies-Smith zastupoval v prípade údajného napadnutia z januára minulého roka.

Zatiaľ však oficiálne nepredniesol obhajobu svojho klienta, len požiadal o odročenie. Uviedol, že Kyrgios sa v Canberre nezdržiava často. Súdny proces bude pokračovať 4. októbra.

Nick Kyrgios. Foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia
Nick Kyrgios Nick Kyrgios.

Dvadsaťsedemročného finalistu tohtoročného Wimbledonu obvinili v júli za incident, ktorý sa vraj týka jeho bývalej priateľky Chiary Passariovej.

Na polícii ho však nahlásili až v decembri. V prípade dokázania viny hrozí Kyrgiosovi trest odňatia slobody až na dva roky. K záležitosti sa na základe odporúčania právnika doposiaľ nevyjadril.

Austrálsky tenista sa o obvinení dozvedel práve počas svojho životného grandslamového turnaja v Londýne, na ktorom prehral až vo finále so Srbom Novakom Djokovičom. Neskôr zažil úspešný turnaj ATP v americkom Washingtone, kde zvíťazil vo dvojhre aj štvorhre. (SITA)