Zbúral mýty a vzbudil záujem: Nie sme dobrí len v stolnom tenise

Pravda | 16.08.2022 12:50
711843742 Foto:
Kuan-jü Čou získal v sezóne 2022 päť majstrovských bodov vo formule 1.
23-ročnému Kuan-jü Čouovi bolo veľakrát spomenuté, že pre čínskeho pretekára je nemožné si vybojovať miesto v niektorom z tímov formuly 1.

Čou postupoval v kariére motoristického pretekára krok za krokom v juniorských sériách. Až si ho napokon po treťom mieste v šampionáte formuly 2 vybrala stajňa Alfa Romeo pre sezónu 2022.

Mladý pilot si zatiaľ vo svete najrýchlejších kolies vedie nad očakávania. V trinástich podujatiach šampionátu si vybojoval päť bodov za 10. miesto v Bahrajne a 8. pozíciu v Rakúsku.

Daniel Ricciardo Čítajte viac Zlatý padák pre Austrálčana v F1? Výpoveď vyjde McLaren draho

No jeho najväčším víťazstvom je možnosť ukázať mladým Číňanom, že je reálne snívať o kariére pilota formuly 1. „Chcem vzbudiť záujem o motoršport v Číne a je vidieť určitý progres. Stále viac ľudí si sadá za súťažný volant,“ uviedol Čou pre iNews.

Už v minulosti sa niekoľko čínskych talentov snažilo prebojovať do elitného šampionátu, ale bez úspechu. Dôvodom bolo, že nie sú dosť dobrí. „Ale ja som si veril. Snažím sa všetkým ukázať, že vieme bojovať ako ktokoľvek iný a že nie sme dobrý len v stolnom tenise,“ skonštatoval.

704808147 Čítajte viac Premárnil životnú šancu? Šampión F1 si mohol zahrať v Top Gune

Nateraz je budúcnosť Čoua vo formule 1 otázna. S Alfa Romeo podpísal zmluva na jeden rok s tým, že v druhom si môže stajňa uplatniť opciu. Tú však zatiaľ vedenie tímu neaktivovalo.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ