Mercedesy poskakujú, Hamiltonovi odišiel chrbát. Najbližšie VC asi nepôjde

Pravda | 13.06.2022 07:00
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton.
Pre britského jazdca a sedemnásobného majstra sveta Lewisa Hamiltona bola Veľká cena Azerbajdžanu veľmi bolestnou skúsenosťou. Tridsaťsedemročný pilot Mercedesu síce preteky dokončil na štvrtom mieste, kvôli poskakovaniu vozidla však trpel silnými bolesťami chrbta. Podľa šéfa tímu Tota Wolffa je ohrozená Hamiltonova účasť v budúcej Grand Prix Kanady o týždeň.

„Boli to najbolestivejšie a najťažšie preteky, aké som kedy zažil. Zaťal som zuby a vďaka adrenalínu som to zvládol. Nedokážem ale popísať, akú som zakúsil bolesť. Hlavne na rovinkách. V takej chvíli sa len modlíte, aby sa to skončilo,“ povedal Hamilton v rozhovore pre Sky Sports.

„Nakoniec sme získali tretie a štvrté miesto, čo je skvelé. Tím odviedol dobrú prácu a akonáhle napravíme to skákanie, budeme zase na čele. Myslím, že len kvôli tomuto strácame minimálne sekundu,“ doplnil britský jazdec.

Mercedes má s poskakovaním vozidla problémy prakticky od začiatku sezóny, keď do šampionátu vstúpili nové technické pravidlá. „Strieborné šípy“ zvolili navyše odlišnú koncepciu vývoja – auto je takmer bez bočníc, má iné nastavenie a je tuhšie.

Lewis Hamilton pred Georgeom Russellom. V... Foto: SITA/AP, Joan Monfort
Lewis Hamilton, George Russell Lewis Hamilton pred Georgeom Russellom. V hodnotení jazdcov je toto garde obrátené.

„Je na tom fakt zle a musíme nájsť nejaké riešenie. Myslím, že je v tejto fáze šampionátu poznačený najviac zo všetkých jazdcov. Ak som to ale pochopil, tak v podstate všetci pretekári hovorili, že s tým treba niečo urobiť,“ vyhlásil Wolff .

Nepríjemná situácia by podľa šéfa Mercedesu mohla dospieť až do fázy, že by Hamilton vynechal budúcu Veľkú cenu Kanady.