Saganov problém? Nemusí ísť len o zdravie, vraví slávny špurtér. Tlak zvýši aj plat

Pravda | 23.04.2022 10:47
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
Petrovi Saganovi nový angažmán v TotalEnergies nevychádza podľa predstáv. Pre jeho zdravotné problémy nie je jasné, kedy sa slovenský cyklistický šampión vráti na súťažné trate.

"Necíti sa dobre, veľmi ho bolia nohy. Vždy je po pretekoch vyčerpaný a veľmi ospalý. V porovnaní s minulým mesiacom nenastal žiadny posun k lepšiemu,“ uviedol nedávno jeho mediálny manažér Gabriele Uboldi s dôvetkom, že slovenskú hviezdu čakajú vyšetrenia.

Pre iSport.cz poskytol svoj pohľad situáciu bývalý elitný špurtér Ján Svorada. Rodák z Trenčína vyhral etapu na Tour de France pod slovenskou i českou vlajkou.

Peter Sagan Čítajte aj Francúzi odpisujú Sagana: Rovnaký omyl ako alkoholik Neymar

„Dokážem pochopiť aj to, že ťažko hľadá motiváciu. Jedna vec sú možné zdravotné problémy, do ktorých nevidím, druhá je, že v kariére dosiahol toľko, že ťažko hľadať ďalšiu motiváciu, prečo ešte pretekať,“ uviedol Svorada.

„Určite je uňho dôležité zrovnať si to v hlave, čo mu vlastne cyklistika ešte môže dať a nejako sa k tomu postaviť,“ dodal.

Poukázal na to, že Sagan ešte má čas. „No ak bude v tomto stave pokračovať ešte ďalší mesiac, mesiac a pol a stále nebude vedieť čo, tak to už začne byť zložitejšie. A je to otázka, či sa mu ešte podarí dostať na takú úroveň, akú by si všetci od neho priali vidieť,“ vraví 53-ročný rodák z Trenčína.

Dylan van Baarle Čítajte aj Sagan neštartoval. Paríž - Roubaix má nečakaného šampióna

Napriek tomu si myslí, že Sagan stále nepovedal posledné slovo: „Nejaké preteky môže vyhrať, ale nebude to dominancia ako v prvých rokoch.“

Aj keď francúzska stajňa pôsobí v menej prestížnom seriáli Pro, Slovák si udržal plat na hranici piatich miliónov eur, ktorý mal aj v Bore.

„Nepatrí k lacným pretekárom a keď sponzor vynaloží peniaze, chce za to vidieť výsledky. Časť sezóny, v ktorej by už nejaký náznak toho mal byť znateľný, už uplynula. A zatiaľ nie je vidieť nič,“ zamyslel sa Svorada.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk