Široké úsmevy a smelé ciele. Čo očakáva Liensbergerová od Magoniho?

Pravda | 21.04.2022 22:04
Katharina Liensbergerová Foto:
Katharina Liensbergerová.
Z vrcholu padol na zem. Bolestivý a tvrdý pád trval celú predošlú sezónu. Zdá sa však, že Livio Magoni sa z neho už pozbieral.

V uplynulej olympijskej sezóne Svetového pohára alpských lyžiarok nemal veľa dôvodov na úsmev. Jeho zverenka Meta Hrovatová sa borila so zraneniami, a teda aj slabšou formou.

Teraz sa jeho cesta konečne spojila s rakúskym lyžiarskym zväzom. Už v minulosti mala alpská veľmoc o Taliana záujem, ale až teraz – kedy sa Magoni sám ponúkol Rakúšanom – je v tíme.

Stane sa súčasťou novozloženého trénerského tímu v rakúskej ženskej reprezentácii.

Ako jeden z trénerov pre točivé disciplíny bude mať na starosti najmä Katharinu Liensbergerovú, dvojnásobnú majsterku sveta a držiteľku malého glóbusu za slalom zo sezóny 2020/2021.

Magoni lyžovanie Čítajte viac Vlhovú priviedol na úplný vrchol. Teraz dostal Magoni do rúk Rakúšanku

Magoni, ktorý okrem Slovenky Petry Vlhovej viedol v minulosti aj Tinu Mazeovú a naposledy v slovinskom tíme Metu Hrovatovú, bude pomáhať hlavnému trénerovi technických disciplín Georgovi Harzlovi.

Veľkú radosť z toho má aj samotná Liesnbergerová. Vie, akú transformáciu dosiahol s Vlhovou. Verí, že sa niečo podobné podarí Magonimu aj s ňou.

"Som veľmi šťastná z Livia Magoniho. Po mojom bude bude veľmi úspešný tréner. Bude mi cťou s ním pracovať.

Vážim si jeho dôveru. Spoločne chceme zlepšiť moju lyžiarsku techniku a vybrať sa po správnej ceste. Teším sa na vzájomnú kooperáciu," napísala Liensbergerová na instagrame.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ