Čo sa to deje so Saganom? Jeho manažér prezradil detaily

Pravda | 09.04.2022 06:30
Peter Sagan. Foto:
Peter Sagan počas 2. etapy podujatia Sarthe – Pays de la Loire, z ktorého tento týždeň odstúpil.
Najskôr ho zložil koronavírus, potom chrípka a teraz fyzická únava. Mediálny zástupca Petra Sagana Gabriele Uboldi ozrejmil ťažkosti slovenského cyklistu.

Uboldi je dlhoročný dobrý priateľ Sagana a jeho mediálny manažér. Pre taliansky portál tuttobiciweb.it sa snažil vysvetliť, čo presne sa deje s trojnásobným majstrom sveta.

„Nie je mu v poslednom čase dobre, veľmi ho bolia nohy. Vždy je po pretekoch vyčerpaný a veľmi ospalý. V porovnaní s minulým mesiacom nenastal žiadny posun k lepšiemu,“ uviedol Uboldi.

Už minulý týždeň absolvoval Sagan niekoľko zdravotných vyšetrení u tímového lekára Louisa Noisetta. Včera mal odletieť do Francúzska na ďalšie testy.

Peter Sagan Čítajte viac Vynechá aj Paríž-Roubaix? Necítim sa dobre, priznal Sagan

Je tak veľmi pravdepodobné, že po monumentálnej klasike Okolo Flámska vynechá aj slávne podujatie Paríž-Roubaix, ktoré sa pôjde v nedeľu 17. apríla.

„Určite nie je niečo v poriadku, pretože Peter nikdy nie je v takomto stave, aj keď nie je vo vrcholnej kondícii,“ poznamenal Uboldi.

Mediálny manažér ďalej skonštatoval, že za deväť rokov spolupráce ešte Sagana nikdy nevidel odstúpiť z pretekov tak, ako 40 kilometrov pred cieľom stredajšej 2. etapy podujatia Sarthe – Pays de la Loire.

663542821 peter sagan Čítajte viac Prečo zosadol z bicykla? Čo bude s Roubaix? Saganov manažér prehovoril

„Momentálne nevieme, ako bude jeho sezóna pokračovať. Má naplánovaný štart na Paríž-Roubaix. Osobne si ale myslím, že bude veľmi ťažké, aby mohol byť na štarte v dobrej kondícii.“

Rozhodnúť o účasti Sagana na monumentálnej klasike by sa malo v priebehu nasledujúcich dní. V tejto súvislosti budú dôležité výsledky jeho zdravotných vyšetrení, ktoré práve absolvuje vo Francúzsku.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ