Pomoc za státisíce. Pozrite si, ktorých desať športovísk zmodernizujú

Pravda | 08.04.2022 15:56
Slovenský olympijský a športový výbor prerozdelil medzi desať subjektov od Bratislavy až po Michalovce na modernizáciu a rekonštrukciu športovej infraštruktúry celkovo 456 453 eur.

Podľa SOŠV je to jasný signál, že slovenské samosprávy či kluby majú záujem rekonštruovať športovú infraštruktúru, len im na to chýbajú financie.

"Hlavným cieľom výzvy je modernizácia, rekonštrukcia a budovanie športovej infraštruktúry, ktorá bude poskytovať podmienky najmä pre športovanie detí, mládeže, športové talenty, ale aj pre športovú reprezentáciu.

Zámerom je dosiahnuť vytvorenie podmienok pre lepšiu prípravu a skvalitnenie tréningového procesu nielen mládeže, ale aj športovej reprezentácie, čo má viesť v dlhodobom horizonte k zlepšeniu výkonnostnej úrovne slovenského športu," píše SOŠV na svojej stránke.

Ivan Čierny Čítajte viac Zomrel čestný člen SOŠV Ivan Čierny

Najvyšší príspevok dostali TJ Slávia STU Bratislava na modernizáciu vonkajšieho a vnútorného kolbiska a Slovenský zväz biatlonu na modernizáciu elektronických terčov v Národnom biatlonovom centre v Osrblí.

Modernejšiu infraštruktúru budú mať aj futbalisti v Prešove, karatisti v Moštenici, strelci vo Zvolene, atléti v Banskej Bystrici, vodní slalomári v Dolnom Kubíne, tanečníci v Michalovciach a hokejisti či krasokorčuliari v Košiciach.

zväčšiť Športoviská, ktoré dostanú podporu od SOŠV. Foto: SOŠV
Športoviská Športoviská, ktoré dostanú podporu od SOŠV.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ