Prečo zosadol z bicykla? Čo bude s Roubaix? Saganov manažér prehovoril

Pravda | 06.04.2022 22:26
663542821 peter sagan Foto:
Peter Sagan na archívnej snímke.
Najprv mal pozitívny test na covid, potom ho trápila zvýšená teplota a bolesti žalúdka.

Nedokončil Tirreno – Adriatico ani klasiku Gent – Wevelgem. Sužovaný zdravotnými problémami neštartoval na nedeľnom monumente Okolo Flámska, vybral si radšej etapové preteky nižšej kategórie.

Peter Sagan po utorňajšej prvej etape Circuit Cycliste Sarthe – Pays de la Loire 43 kilometrov pred koncom druhej zosadol z bicykla a odstúpil z podujatia.

Peter Sagan Čítajte aj Problémy nezmizli. Sagan odstúpil z ďalších pretekov

Jeho mediálny manažér Gabriele Uboldi v stredu večer prehovoril pre Cyclingnews.

"Tak ako pred mesiacom sa (Peter) cítil zle s nezvyčajnou bolesťou v nohách a na hrudníku. Nevieme, čo sa deje. Musí podstúpiť ďalšie vyšetrenia, aby sa na to prišlo.

Circuit de la Sarthe mu mal pomôcť dostať sa späť do rytmu. Na takýchto pretekoch by nikdy nemal problém držať krok so skupinou, aj keby nebol stopercentne fit," povedal Uboldi.

sagan Čítajte aj Alaphilippe chce vyrovnať Sagana. Verí mu aj cyklistický šéf

Jeden z najbližších spolupracovníkov slovenskej hviezdy upozornil na zaujímavý fakt.

"Pokiaľ viem, je to prvýkrát, čo odstúpil z etapových pretekov kvôli niečomu inému ako pádu. Paríž – Roubaix sú ďalšie preteky v jeho kalendári.

Zatiaľ nie je rozhodnuté, či na ne pôjde, alebo nie, ale keď sa pozriem na to, ako tu jazdia pretekári ako Pedersen, pre Petra bude ťažké dostať sa včas do takej formy, aby ho vyzval," dodal Uboldi.

Peter Sagan Čítajte aj Sagan podozrieva QuickStep, že špekuloval: Chcel rozruch, nie mňa

Monumentálna klasika nazývaná i Peklo severu sa uskutoční 17. apríla. Sagan ju vyhral v roku 2018.

Pôvodne sa mal predstaviť aj na víkendovej klasike Amstel Gold Race. Po stredajšom predčasnom konci na etapovom podujatí i Uboldinho slovách je jeho štart veľmi nepravdepodobný.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk