Necítim sa tu dobre, priznal Hamilton v Saudskej Arábii. Minister ho volá na debatu

SITA | 03.04.2022 21:08
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton.
Britský pretekár motoristickej formuly 1 Lewis Hamilton dostal od saudskoarabskej vlády pozvánku, aby prišiel osobne vyjadriť svoje obavy a nesúhlas so spôsobom, akým je riadené toto kráľovstvo na Blízkom východe, a stretol sa so samotnými členmi vlády.

Referuje o tom web španielskeho denníka Marca.

Sedemnásobný majster sveta na oficiálnej tlačovej konferencii pred minulotýždňovou Veľkou cenou Saudskej Arábie v Džidde vyhlásil, že otázku ľudských práv v Saudskej Arábii vníma rovnako ako v roku 2021.

Lewis Hamilton Čítajte aj Musím sa snažiť, aby som pokračoval. Hamilton priznal psychické problémy

„Necítim sa tu dobre,“ doplnil Hamilton a dodal, že spoločne s ďalším pretekárom F1 Danielom Ricciardom je otvorený stretnutiu s predstaviteľmi krajiny.

"Teraz je rok 2022. Malo by byť ľahké niečo zmeniť. Je to hlavne zodpovednosť ľudí, ktorí sú pri moci, no zatiaľ nenastalo dosť zmien.

Je dôležité dozvedieť sa o určitých veciach viac a pochopiť, prečo sa situácia nemení. Som otvorený tejto diskusii," povedal 37-ročný Hamilton.

Monopost Micka Schumachera po nehode. Čítajte aj Babrák so slávnym menom? Schumacherove nehody už vyšli na milióny

Saudskoarabský minister športu Abdulaziz bin Turki Al Saud vyhlásil, že Hamilton sa s ním môže úprimne a otvorene pozhovárať.

„Poďme si sadnúť, porozprávajme sa o tom, aké má problémy a pochopme, kde sme, pretože o mnohých z týchto vecí veľa čítate, ale nevidíte ich. Ak chce diskutovať o týchto problémoch, je viac než vítaný,“ skonštatoval minister.