Po prestupe dokáže súperiť s extímom. Bottas sa vyjadril k ťažkostiam Hamiltona

SITA | 29.03.2022 17:36
Valtteri Bottas Foto: ,
Valtteri Bottas.
Fínsky pilot F1 Valtteri Bottas sa po päťročnom angažmáne v nemeckom tíme Mercedes presunul do talianskeho zoskupenia Alfa Romeo.

Dlhé roky kryl chrbát svojmu tímovému kolegovi Lewisovi Hamiltonovi, teraz je lídrom a pri svojom debute v Bahrajne dokonca skončil bodovanej pozícii.

Priznáva však, že je zvláštne sledovať, ako sa jeho predchádzajúci zamestnávateľ výkonnostne prepadol.

Na Veľkej cene Saudskej Arábie sa Bottas v porovnaní so sedemnásobným šampiónom Hamiltonom prebojoval až do tretej časti kvalifikácie, odmenou mu bol štart z ôsmeho miesta.

Lewis Hamilton Čítajte aj Už v sobotu túžil ísť domov. Reakcia utrápeného Hamiltona v cieli obletela svet

V pretekoch však musel necelých pätnásť kôl pred koncom odstúpiť pre poruchu v oblasti chladenia. Napriek problémom na okruhu Džidde 32-ročný pretekár prestup neľutuje.

"Som naozaj spokojný s rozhodnutím, ktoré som urobil. Celkovo som spokojný. Takže áno, užívam si to. Je škoda odstúpiť z pretekov, ktoré boli až do tohto momentu naozaj dobré, najmä preto, že sme mali vyhliadky aspoň na šieste miesto.

Teplota motora stále stúpala, musíme zistiť, čo to spôsobilo, ale museli sme auto odstaviť, pretože sme nechceli prísť o motor," zhodnotil Bottas.

Najbohatší jazdci v histórii formuly 1 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sebastian Vettel (Nem.): 75,6 milióna...

Jeho bývalý kolega Lewis Hamilton má za sebou katastrofálny víkend, keď v sobotňajšej kvalifikácii obsadil až 16. miesto a v nedeľu získal len jeden bod.

Mercedes sa zjavne zatiaľ trápi s tohtoročným vozidlom. Po spomenutej kvalifikácii v Džidde sa Bottas pred novinármi zamyslel nad ťažkosťami, ktoré prežíva jeho bývalý tím.

„Je to zvláštny pohľad. Je prekvapujúce vidieť ich trápiť sa s problémami. Sme schopní s nimi súperiť a to nás mimoriadne teší,“ zakončil rodák z "krajiny tisícich jazier“, ktorý má na konte už 180 štartov v prestížnej F1.