S Ukrajinou na prilbe. Shiffrinová ďakovala za inšpiráciu

Pravda | 18.03.2022 14:45
Shiffrin prilba Foto:
Mikaela Shiffrinová a jej prilba na pretekoch v Courcheveli.
Mal to byť dramatický súboj do posledných pretekov, ale ona bola proti. Vďaka famóznej forme nedala šancu Petre Vlhovej a vzala si od nej späť pozíciu najlepšej lyžiarky sveta.

Mikaela Shiffrinová opäť ukázala svoju výnimočnosť.

Otriasla sa po nevydarenej olympiáde, odkiaľ sa ako najväčšia favoritka vrátila bez jedinej medaily. Výborne sa pripravila na finálové preteky Svetového pohára a v Courcheveli dominuje.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

Po triumfe v zjazde skončila vo štvrtkovom super G druhá a pred Vlhovou si vytvorila náskok, ktorý už Slovenka nemôže dostihnúť.

Shiffrinová si v nedeľu preberie štvrtý veľký krištáľový glóbus v kariére. „Sezóna hore-dole pokračuje, ale včera bol skvelý deň. Štvrtý glóbus je veľká vec, splnil sa mi sen,“ napísala Američanka ma sociálnej sieti.

Mikaela Shiffrinová a Aleksander Kilde Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová zažiarila na galavečere v...

Za jej super výkonmi stojí aj pohoda vo vzťahu. S nórskym lyžiarom Aleksandrom Aamodtom Kildem tvoria zamilovaný pár a bozky si rozdávali aj v Courcheveli.

Vzťah s kolegyňou prospieva aj Kildemu. Skvele sa vrátil po zranení, ktoré utrpel v minulej sezóne. Úspešný ročník zavŕšil tento týždeň, keď mu pribudli do zbierky malé glóbusy za zjazd a super G.

„Tvoja sezóna je pre mňa veľkou inšpiráciou, ďakujem ti. Som za teba veľmi šťastná, konečne máš glóbusy v rukách,“ odkázala priateľovi.

Pretekárky na finále SP v Courcheveli absolvujú ešte dvoje preteky – sobotný slalom a nedeľňajší obrovský slalom. Muži majú opačný program – obrák v sobotu a slalom v nedeľu.

Vlhová vs Shiffrinová v cieli super G Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová v oslavnom móde.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ