Vlhová po prehre so Shiffrinovou: Čakala som od seba viac

SITA, Pravda | 17.03.2022 11:51
Petra Vlhová Foto:
Petra Vlhová po štvrtkovom super G.
Síce trochu sklamaná, ale rozhodne nie smutná. Slovenská lyžiarka sa snažila brať neúspešný boj o Veľký krištáľový glóbus s úsmevom.

V štvrtkovom super-G obsadila Petra Vlhová nebodované 17. miesto a jej najväčšia rivalka Mikaela Shiffrinová skončila druhá. Američanka zveľadila svoj náskok v celkovom hodnotení na nedostižných 236 bodov.

„Ťažko sa mi to hodnotí, čakala som trochu lepší výkon od seba. Dnes to bolo postavené viac pre zjazdárky, nebolo to až také zatočené,“ uviedla Vlhová v prvej reakcii pre JOJ Šport.

Petra Vlhová. Čítajte viac Vlhová zaostala. Američanka získala veľký glóbus po štvrtý raz

Vlhová má pred poslednými dvoma pretekmi v slalome a obrovskom slalome už istotu druhého miesta v celkovom hodnotení. „Dala som do toho všetko, ale nevyšlo to. Nevadí, snažím sa to brať s úsmevom,“ konštatuje Slovenka.

Olympijská víťazka v slalome mala prehľad, ako išli pred ňou jej súperky. „Urobila som maximum pre veľký glóbus, ale opakujem, nebol to náš cieľ pred sezónou. Ale taký je šport a niekto prehrať musí.“

Vlhová vs Shiffrinová v cieli super G Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová v oslavnom móde.

Záverečné dva štarty vo finále Svetového pohára si chcel Vlhová v prvom rade užiť. „Budem chcieť sezónu zakončiť čo najlepšie. V sobotu si chcem užiť môj vytúžený malý glóbus,“ dodala Vlhová s tým, že nebude mať problém sa motivovať na záverečné preteky.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ