Falošný Západ! O Ukrajine sa hovoriť môže a o Palestíne nie? pýta sa hviezda

Pravda | 16.03.2022 20:31
Ali Farag Foto:
Ali Farag.
Svetová squashová dvojka Ali Farag obvinil šport a západné médiá z dvojakého metra tým, že slobodne diskutuje o situácii na Ukrajine, no nehovorí o ťažkej situácii Palestínčanov.

Egypťan Farag to povedal po zisku titulu šampióna Optasia 2022 v squashovom klube Wimbledon v Londýne, čo bolo jeho prvé turnajové víťazstvo na britskej pôde.

Farag, ktorý triumfoval 4:11, 11:8, 11:8, 13:11 proti svetovej šestke Diegovi Eliasovi, využil príležitosť vystúpiť s prejavom, ktorý nebol zahrnutý medzi oficiálne momenty zápasu na kanáli YouTube Professional Squash Association.

Roman Abramovič Čítajte viac Ruský oligarcha je minulosť. O Chelsea sa strhla bitka iných miliardárov

„Ešte jedna vec, o ktorej viem, že ma dostane do problémov, ale viete, že všetci sme videli, čo sa momentálne deje vo svete s Ukrajinou a nikto nie je šťastný z toho, čo sa deje,“ začal Farag.

„Nikto by nikdy nemal akceptovať žiadne zabíjanie, žiadny útlak,“ pokračoval.

„Nikdy nám však nebolo dovolené hovoriť o politike v športe, ale zrazu je to dovolené. Takže (teraz), keď je nám to dovolené, dúfam, že ľudia sa tiež pozerajú na útlak všade vo svete.“

Georgij Sudakov Čítajte aj Mohol hrať za Barcelonu či City. Teraz sa ukrýva v bunkri s tehotnou priateľkou

"Myslím tým, že Palestínčania si tým prešli posledných 74 rokov a myslím, že preto, že to nevyhovuje západným médiám, nemohli sme o tom hovoriť, ale teraz, keď môžeme.

Ak hovoríme o Ukrajine, môžeme hovoriť aj o Palestínčanoch. Majte to teda, prosím, na pamäti," žiadal Farag.

Pozrite sa: Krásna milenka Vladimira Putina Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Alina Kabajevová takto pózovala v auguste 2020.