Sneh? Skvelý! Svah? Úžasný! Čo čaká na Vlhovú v Pekingu?

Pravda | 01.02.2022 18:28
vlhová, peking Foto: ,
Petra Vlhová sa už pripravuje v Pekingu.
Prvé oblúky už majú za sebou. Spoznávajú dosiaľ nepoznané. Snažia sa čo najskôr prispôsobiť podmienkam.

Lyžiarske hviezdy sa už pripravujú na olympijské súboje priamo v Pekingu. Medzi nimi aj najväčšia slovenská nádej Petra Vlhová či jej americká rivalka Mikaela Shiffrinová.

Veľké súperky zvedú prvé boje o medaily už o necelý týždeň – v pondelok skoro ráno stredouerópskeho času, keď sa postavia na štart obrovského slalomu.

vlhová Dávame do pozornosti Peking 2022: Všetko o Petre Vlhovej na ZOH

Čo na zjazdárov a zjazdárky v Pekingu, kam pricestovali bez toho, aby si predtým otestovali trať či kvalitu snehu, čaká?

Viac prezradil prostredníctvom sociálnych sietí nemecký lyžiar Josef Ferstl.

Ten si tamojšiu zjazdovku nevie vynachváliť.

„Svah je výborný, fakt super,“ napísal 33-ročný špecialista na zjazd a super G. „Všetko je v perfektnom stave, nemám čo vytknúť,“ dodal nadšene muž, ktorý sa pred štyrmi rokmi predstavil pod piatimi kruhmi aj v Pjongčangu.

program zoh Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto, s kým, kedy? Pozrite si program olympiády

V podobnom tóne sa vyjadril aj o snehu, ktorý mnohí pred príchodom do dejiska zimných olympijských hier označovali za nevyspytateľný.

„Je oveľa lepší, ako sa očakávalo. To, ako organizátori pracujú, je príkladné, pôsobivé, špičkové. Dokonca aj dovtedajší kritici tvrdia, že z hľadiska pripravenosti športovísk to budú najlepšie olympijské hry,“ uviedol Ferstl.

Podľa neho sa rovnako vyjadrujú aj ďalší lyžiari.

Zdá sa, že Číňania nič nepodcenili a pre športovcov z celého sveta pripravili Hry na mimoriadne vysokej úrovni.

Mikaela Shiffrinová, Aleksander Aamodt Kilde Čítajte viac Americká Júlia, nórsky Rómeo. Shiffrinovej hviezdnu lásku brzdí covid

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ