Slováci pôjdu aj tímovú súťaž. S talentovanou juniorkou, ale bez Vlhovej

Michal Gavroň | 19.01.2022 10:46
Schladming SP Slalom Ženy 1. kolo Foto: ,
Petra Vlhová v Schladmingu.
Zväz slovenského lyžovania (ZSL) dnes predstavil desaťčlennú nomináciu na zimné olympijské hry do Pekingu (4. - 20. februára).

Nomináciu tvorí pätica zjazdových lyžiarov (Petra Vlhová, Rebeka Jančová, Petra Hromcová a bratia Adam a Andreas Žampovci), kvarteto reprezentantov v bežeckom lyžovaní (Alena Procházková, Barbora Klementová, Ján Koristek a Peter Mlynár) a snowboardistka Klaudia Medlová.

"Nominácia Petry Vlhovej, Adama Žampu a Klaudie Medlovej bola jasná už na začiatku sezóny, a to už na základe ich dovtedajších výsledkov vo Svetovom pohári a na majstrovských šampionátoch.

Cez kvalifikáciu si svoje miesto na olympiáde zabezpečili Petra Hromcová a Rebeka Jančová, ktoré sa najlepšie popasovali s kvalifikačnými kritériami a dopĺňajú tak ženskú nomináciu,“ uviedol prezident ZSL Ján Krajčík v tlačovej správe.

Pri zjazdároch sa potvrdilo, že Vlhová neabsolvuje tímovú súťaž. Dvadsaťšesťročná Liptáčka i jej tréner Mauro Pini to povedali už v priebehu aktuálnej sezóny.

Mauro Pini Čítajte viac Vlhová je šampiónka. Dnešný úspech však negarantuje zajtrajší

Obhajkyňa veľkého krištáľového glóbusu sa sústredí na individuálne disciplíny – slalom, obrovský slalom, super G, kombináciu a možno aj zjazd.

„Pôjdeme všetky disciplíny okrem tímovej súťaže. Ohľadom zjazdu sa rozhodneme na poslednú chvíľu,“ povedal Pini.

V slalome, obráku i super G sa predstavia aj Hromcová a 18-ročná juniorka Jančová. Spoločne so Žampovcami budú reprezentovať Slovensko v tímovej súťaži 19. februára.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

Zaujímavá situácia nastala aj medzi bežcami. Procházkovú čaká piata zimná olympiáda, Mlynár sa na ňu dostal aj napriek tomu, že krátko po ZOH 2018 v Pjongčangu ukončil kariéru.

„Mrzí nás, že miesto vo výprave na ZOH tesne uniklo snowboardistovi Samuelovi Jarošovi.

Najväčšie očakávania vkladáme do Petry Vlhovej a Adama Žampu v technických disciplínach zjazdového lyžovania.

Klaudii Medlovej zas veríme, že uspeje vo svojej prioritnej disciplíne Big Air,“ doplnil generálny sekretár ZSL Radovan Cagala.

Najväčšie triumfy Petry Vlhovej vo SP Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
,,Na prvý triumf nikdy nezabudnem," vravela...

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ