Ledecká: Som teľa s dvomi hlavami. Špajdľa v nose mi je ukradnutá

Pravda | 05.01.2022 15:01
Rakúsko alpské lyžovanie Svetový pohár zjazd... Foto: ,
Ester Ledecká na archívnej snímke.
V tíme Ester Ledeckej počuť slovo "přáteláček" viac ako obvykle. Je to synonymum slova olympiáda, ktoré je v tíme českej obojživelníčky už niekoľko týždňov tabu. Kto pravidlo poruší, zaplatí do tímovej kasy 10 eur.

Celý rituál sa zrodil po tom, ako pred štyrmi rokmi vyhrala na Hrách v Pjongčangu zlatú medailu na snouborde i v zjazdárskych lyžiach.

"Bola som pripravená na to, že sa na mňa budú ľudia pozerať ako na teľa s dvomi hlavami. Taktiež som vedela, že príde ďalší deň, preteky, pôjdem do školy, na štátnice.

A v priebehu rokov prídu aj ďalšie prehry a úspechy. Nebolo to tak, že by výhra v „přáteláčku“ nejako vykoľajila. Bola som na to všetko dobre pripravená," povedala Ledecká v rozhovore pre idnes.cz.

Švédsko alpské SP ženy zjazd Äre tréning Čítajte viac Ledeckú zdolal jediný muž, pri útoku skončila na chrbte. Otriasla sa ukážkovo

Za porušovanie pravidla najviac platí práve Ledecká. Dvadsaťšesťročná rodáčka z Prahy sa postupne chystá na obhajobu dvoch zlatých v Pekingu.

Bublina, v ktorej športovci budú, jej neprekáža. Vadí jej niečo iné.

"Poznáte ma a viete, že ja žijem vo svojej bubline neustále a rada. Takže pre mňa to nie je nič nové. A k opatreniam: kvôli športu som obetovala toľko, že mi je nejaká špajdľa v nose ukradnutá.

Škoda, že z tej športovej prehliadky vytratil duch čistého súťaženia a prevalcoval ho biznis a politika. Veľká škoda.

Prečo Karolína Plíšková nemôže mať na turnaji, ktorý prezentujú ako jeden z top podujatí, svojho trénera a servis, na ktorý je zvyknutá? Prečo musíme riešiť to, aby tím býval pokope?" pokladá Ledecká rečnícke otázky.

Rakúsko alpské lyžovanie Svetový pohár zjazd ženy tréning Čítajte viac Rozmaznaná, namachrovaná. Ledeckej naložili za video

Vynikajúca športovkyňa na doske i v rýchlostných disciplínach alpského lyžovania sa nevyhla aj otázke na kauzu okolo Miloša Machytku a jeho možného odchodu k Petre Vlhovej.

„Neviem, čo to vzniklo. Miloš nechcel odísť a ani o tom nikdy neuvažoval. Nikdy ich k spolupráci nenútim, musia to chcieť. Vážim si robotu ľudí z tímu aj ich osobnosti,“ doplnila Ledecká.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ