Navrátilová nakladala: Pre prachy kryjete Čínu. Stojíte za h.vno

Pravda | 08.12.2021 06:28
Martina Navrátilová Foto: ,
Martina Navrátilová na pôde OSN v New Yorku.
Ide vám len o prachy, a preto Čínu kryjete. Tenisová legenda Martina Navrátilová (65) sa ostro pustila do Medzinárodného olympijského výboru kvôli nezvestnej hviezde Pcheng Šuaj (35).

Čínska hráčka zmizla po tom, čo minulý mesiac na sociálnej sieti obvinila bývalého komunistického pohlavára Čanga Kao-liho (75) zo sexuálneho útoku. Odvtedy bola Pcheng vidieť len na obrazovkách štátnej televízie, ktorá prezentovala jej snímky ako aktuálne, a tiež na údajnom videohovore s prezidentom MOV Thomasom Bachom.

Lenže keď o rovnakú komunikáciu požiadal šéf ženského tenisového okruhu WTA Steve Simon, nasledovalo iba ticho. To samozrejme vzbudilo obavy, že MOV ide po ruke nedemokratickej Číne, aby snáď nedošlo k ohrozeniu zimných hier v Pekingu. A rovnako to cíti aj Martina Navrátilová.

Pcheng Šuaj Čítajte viac Milá i svojská. Po zápasoch hrala hodiny na telefóne svoje čínske hry

"MOV stojí za ho.no, a pokojne to tam napíšte!“ povedala v rozhovore s americkými médiami.

„Pcheng je trojnásobná olympionička, ale napriek tomu sa za ňu nepostaví, pretože im ide len o Hry. Ide im len o prachy!“ rozzúrila sa legenda bieleho športu.

„Zato na WTA som veľmi hrdá, pretože uprednostnilo princípy pred peniazmi. A to sa už dnes veľmi nenosí,“ potešilo Martinu, že WTA zobralo Číne všetky tenisové turnaje.

Tenisové hviezdy po rokoch... Spoznali by ste ich? Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
25, či 30 rokov je veľa aj málo. V živote...