Vlhová najskôr vyrovnala úroveň Shiffrinovej. Teraz je o krok vpred

Michal Gavroň | 25.11.2021 06:07
Finland Alpine Skiing World Cup Foto: ,
Petra Vlhová prijíma gratulácie od Mikaely Shiffrinovej.
V predošlej sezóne fúkol do niekoľkoročnej slalomárskej slovensko-americkej rivality nový alpský vietor.

Katharina Liensbergerová sa v závere ročníka sústredila na slalom a spravila dobre. Stala sa najúspešnejšou lyžiarkou MS 2021 a ešte aj získala malý glóbus.

„Zdá sa, že nám výsledky v obrovskom slalome niečo vzali zo slalomu. Je to prirodzené, lebo nemáme toľko času na tréning,“ vravel ešte pred dvomi rokmi Boris Vlha. Teda v čase, kedy jeho sestra Petra už naplno prejavila víťazný potenciál v obrovskom slalome.

Slovami brata slovenskej lyžiarky možno pomenovať príčinu, kvôli ktorej to Rakúšanke na začiatku aktuálnej sezóny Svetového pohára alpských lyžiarok nevyšlo.

Petra Vlhová Čítajte viac Súperky sa Vlhovej zľakli už na tréningu. Dostala sa im do hlavy

V tréningu sa sústredila viac na obrovský slalom ako v minulosti a stratila tak cit v najkratších oblúkoch. Aj preto cez víkend zaostala v Levi za trojicou najlepších.

Oba slalomy za severným polárnym kruhom vyhrala Vlhová, druhá skončila Mikaela Shiffrinová, tretia prekvapujúco Nemka Lena Dürrová.

„Mám pred sebou veľa práce,“ vie Liensbergerová.

Preteky v Levi sledovala aj bývalá česká lyžiarka Šárka Strachová (za slobodna Záhrobská). Premiérovo v roli televíznej spolukomentátorky. Ako vníma rivalitu Vlhovej a Shiffrinovej?

Víkend Petry Vlhovej v Levi Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová kŕmi svojho piateho soba.

"Mikaela bola vždycky nesmierne stabilná slalomárka s výbornou technikou a psychickou odolnosťou.

Petra sa na ňu postupne dotiahla a teraz je krok pred ňou. Je otázne, nakoľko Shiffrinovú limituje bolestivý chrbát.

Vlhová pôsobí sebaisto. Cez víkend zašla štyri perfektné jazdy. Navyše, obe vedia pracovať s tým, že vedú po prvom kole," povedala Strachová v rozhovore pre idnes.cz.

Majsterka sveta v slalome z roku 2007 pripomenula perfektný víkend Vlhovej, na ktorom sa odrazila aj zmena trénera.

Po marcovom triumfe v celkovom poradí Svetového pohára 26-ročná Liptáčka vymenila Livia Magoniho za Maura Piniho.

mikaela shiffrinová Čítajte viac Shiffrinová zvažuje koniec kariéry. Otvorene hovorí o dôvode

"Je to o pohode v tíme a Petra ju už zrejme nemala. Už spolu boli dosť dlho. Hoci dosiahli skvelé výsledky, po štyroch rokoch je tím vždy dobré obmeniť.

Inak sa stáva, že sa tím zacyklí. Nové myšlienky a pohľady vnášajú do tréningu novú energiu. Nemôžete veci robiť desať rokov rovnako," doplnila niekdajšia elitná slalomárka.

S dôvetkom, že sa teší na víkendové preteky v Killingtone. V sobotu je na programe obrovský slalom (prvé kolo od 16.00, druhé od 19.00), v nedeľu slalom (15.45 a 18.45).

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ