Hrozby od rivalky? Vlhová znervóznie, Gutovú nik a nič nezastaví

Pravda | 01.03.2021 06:26
Petra Vlhová, Lara Gutová-Behramiová Foto: ,
Petra Vlhová (vpravo) a jej najväčšia rivalka v boji o veľký krištáľový glóbus Lara Gutová-Behramiová.
Bude to tuhý a mimoriadne dramatický boj. Taký, aký Svetový pohár alpských lyžiarok už dlho nezažil. Pravdepodobný je i scenár, že o kráľovnej rozhodnú až záverečné preteky.

Tak, ako ho s napätím bude počas najbližších týždňov sledovať Slovensko, bude ho naplno vnímať aj Švajčiarsko. Bitka Petry Vlhovej a Lary Gutovej-Behramiovej speje do veľkého finále.

Do konca sezóny zostáva osem pretekov. Preto sa začínajú v hlavách hlavných aktérov, fanúšikov, ale i expertov odohrávať veľké prepočty.

Komu praje záver sezóny viac? Ktorá z ašpirantiek na veľký krištáľový glóbus by mala získať v zostávajúcich pretekoch viac bodov? Bude to Vlhová? Ak áno, bude jej to vôbec stačiť na zmazanie 182-bodového manka, ktoré nabrala po uplynulom víkende?

To sú základné otázky, na ktoré treba hľadať odpovede…

„Boj o veľký krištáľový glóbus sa zintenzívňuje. Čoho sa Lara dotkne, to premení na zlato. Alebo na krištáľ? Pre našu reprezentantku je celkové prvenstvo vo Svetovom pohári stále bližšie,“ píše švajčiarsky denník Blick.

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.

Ten sa opiera o fakt, že Gutová-Behramiová má momentálne nad Vlhovou v rýchlostných disciplínach absolútnu prevahu, čo potvrdili aj preteky vo Val di Fassa.

Víťazka Svetového pohára z roku 2016 zvíťazila v Taliansku v dvoch z troch pretekov. Celkovo si z nich odniesla 280 bodov.

„Do konca sezóny by mala Vlhovú prekonať ešte v štyroch pretekoch – v super G, zjazde a dvoch obrovských slalomoch. V nich sa Slovenka necíti v poslednom období dobre. Naopak, Gutová-Behramiová je v tejto disciplíne čerstvou majsterkou sveta,“ upozorňujú ďalej Švajčiari.

Zároveň však zdvíhajú varovný prst.

„No Vlhová sa predstaví v štyroch slalomoch, kde zrejme výrazne zaboduje. Zatiaľ čo Gutová-Behramiová si pripíše štyri nuly.“

Podľa švajčiarskych novinárov môžu misky na váhach nakloniť na jednu či druhú stranu obrovské slalomy. V nich dosiaľ nazbierala Gutová-Behramiová 259 bodov, Vlhová 218.

„Robiť jednoznačné prognózy je napriek tomu nemožné. Pohľad do krištáľovej gule je mimoriadne nejasný. Pravdou však je, že Vlhová môže v tomto čase z náskoku Gutovej-Behramiovej znervóznieť,“ nádejajú sa vo Švajčiarsku.

Aktuálnu líderku Svetového pohára vraj nemôže momentálne nič a nik zastaviť.

„Aspoň sa to tak javí,“ myslia si novinári z Blicku.

Opierajú sa o tvrdenia svojej hviezdy, ktorá vyhlásila, že na lyžiach sa dosiaľ nikdy necítila lepšie.

„Takéto slová musia znieť jej súperkám ako hrozba. Vrátane Vlhovej,“ zakončil svoje úvahy švajčiarsky žurnalista.

Veľká bitka sa chýli do finále. Kto bude po ňom držať v rukách krištáľovú guľu?

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ