Veľký žiaľ Dubovskej. Zomrela jej milovaná mama

Pravda | 23.02.2021 16:52
Martina Dubovská Foto: ,
Martina Dubovská na archívnej snímke.
Verila do poslednej chvíle, no v pondelok sa dozvedela zdrvujúcu správu. Českej lyžiarke slovenského pôvodu Martine Dubovskej zomrela mama Zuzana.

Podľa portálu cas.sk podľahla ťažkým zraneniam, ktoré utrpela pred desiatimi dňami pri čelnej zrážke dvoch vozidiel pri Kraľovanoch v okrese Dolný Kubín.

Minulý týždeň sme informovali, že rodáčka z Třinca, ktorá vyrastala a žije v Liptovskom Mikuláši, zrušila plánovaný štart v slalome na majstrovstvách sveta v talianskej Cortine d'Ampezzo. Ten sa konal v sobotu.

"Vážna nehoda v rodine ma zastavila a rozhodla som sa zostať so svojimi najbližšími. Prosím, pošlite energiu a modlite sa za nás,“ napísala Dubovská pred víkendom k fotografii s mamou na instagrame.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Martina Dubovska (@martinadubovska)

V ďalšom príspevku označila mamu za najodvážnejšiu bojovníčku. Uviedla tiež, že jej stav je kritický.

„Som si istá, že by ma rada videla v Cortine, ale život je dôležitejší ako preteky. A moje telo a myseľ nie sú v stave, aby som mohla súperiť s najlepšími na svete. Verím, že čoskoro bude všetko lepšie a že sa uvidíme v Jasnej. Ďakujem za vašu podporu,“ zdôverila sa Dubovská.

Jej mama, žiaľ, niekoľkodňový ťažký boj prehrala.

„Navždy ťa budem milovať, maminka,“ odkázala Dubovská na sociálnej sieti v utorok popoludní:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Martina Dubovska (@martinadubovska)

O úmrtí Zuzany Dubovskej informovala aj stránka Základnej školy Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši, kde učila:

„S hlbokým zármutkom vám oznamujeme, že nás v pondelok 22. februára 2021 navždy opustila skvelá pani učiteľka, dlhoročná kolegyňa a kamarátka Zuzana Dubovská.“