Stratila aj 3 sekundy. Vlhová mieri na miesto, kde sa jej nedarí

Pravda | 26.01.2021 06:59
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová v superobrovskom slalome.
Na tamojšej zjazdovke sa v pretekoch Svetového pohára dosiaľ predstavila trikrát. Na pódium sa nevyštverala ani raz. Hoci k nemu bola blízko.

Na slovenskú lyžiarsku hviezdu Petru Vlhovú čaká ďalšia výzva. V utorok sa postaví na štart obrovského slalomu v Kronplatzi.

Zverenka Livia Magoniho bude znovu patriť k najvýraznejším favoritkám na jedno z pódiových umiestnení. Napokon, v tejto disciplíne je aktuálnou majsterkou sveta.

Proti Liptáčke však hovorí hneď niekoľko faktorov. Momentálne jej to na svahoch nejde tak, ako by si sama predstavovala. Medzi najlepšiu trojicu sa v novom roku zmestila len raz – 3. januára ovládla slalom v Záhrebe.

Odvtedy získala líderka celkového hodnotenia Svetového pohára tri štvrté miesta – po jednom zo slalomu, obrovského slalomu a zjazdu.

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.

Navyše, v Kronplatzi sa nezvykne Vlhovej dariť.

Premiéru si v talianskom stredisku užila v roku 2017. Obsadila 24. miesto a na víťaznú Talianku Federicu Brignoneovú stratila v súčte oboch kôl 3,13 sekundy.

O rok si pozíciu vylepšila o jedinú priečku. Za prvou Viktoriou Rebensburgovou zaostala o 3,75 sekundy.

Najväčší úspech z Kronplatzu prišiel predvlani, keď Vlhová atakovala stupne víťazov. Napokon z toho bola štvrtá priečka s dvojsekundovou stratou na víťaznú Američanku Mikaelu Shiffrinovú.

Treba však dodať, že odvtedy urobila Slovenka na tratiach obrovského slalomu výrazný posun. Nazbierala celkovo osem pódiových umiestnení. Z toho štyri triumfy.

Ako sa jej bude dariť dnes? Sledujte v našom online prenose.

Na trať sa vydá s číslom 3 – hneď za najväčšou prenasledovateľkou v boji o veľký krištáľový glóbus Michelle Gisinovou.