Vlhová nezúfa: Nezdary sú minulosť. Budem trénovať ešte tvrdšie

Pravda | 18.01.2021 17:08
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová po nedeľnom obrovskom slalome v Kranjskej Gore.
Keď ju v cieli spovedala krajanka, niekdajšia súperka a kamarátka Veronika Velez-Zuzulová, nežiarila šťastím. Z tváre sa jej dalo čítať predovšetkým sklamanie.

Petra Vlhová nemá za sebou vydarený víkend. V Kranjskej Gore sa postavila na štart dvoch obrovských slalomov. A na pódium pre tri najlepšie, na ktorý si natoľko zvykla, sa nepostavila ani raz.

V sobotu obsadila zverenka Livia Magoniho štvrté, v nedeľu desiate miesto. Keďže jej najvážnejšia rivalka Michelle Gisinová sa zakaždým predrala na stupeň pre víťazov, znížila stratu na Slovenku v celkovom hodnotení Svetového pohára na 60 bodov.

Znamená to, že už pri najbližších pretekoch, ktoré sa uskutočnia v piatok v Crans Montane, ju teoreticky môže predbehnúť.

„Uplynulý víkend nedopadol tak, ako som si predstavovala. To je však už história,“ odkázala Vlhová fanúšikom prostredníctvom sociálnych sietí.

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.

Aj jej ďalšie slová sa nesú v pozitívnom duchu…

„Je čas sa posunúť ďalej a začať pracovať ešte tvrdšie. Aby som mohla dosahovať svoje ciele,“ dodala 25-ročná Liptáčka.

No a tie sú jasné. V aktuálnej sezóne chce Vlhová zdvihnúť nad hlavu veľký krištáľový glóbus pre najlepšiu lyžiarku sveta.

Navyše, pred sebou má aj ďalšiu výzvu – majstrovstvá sveta v Cortine d'Ampezzo (7. – 21. februára). Do Talianska pocestuje s exkluzívnou vizitkou – obhajkyne troch medailí.