V rovnakej pozícii ako Vlhová je na Slovensku len Sagan

Michal Gavroň | 22.11.2020 18:33
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
Sľúbila iný slalomový prejav. A naplnenie najvyšších ambícií. Petra Vlhová má za sebou víkend ako zo sna. Pred ním nehľadala výhovorky. Neprekvapila slovami o víťaznej túžbe, skôr tvrdením na margo štýlu, ktorý cez víkend v Levi chce predviesť.

"Predviedla skvelý a takmer bezchybný výkon vo všetkých štyroch kolách. Nečakal som takú dominanciu.

Nakoľko sa chce venovať všetkým disciplínam, prekvapilo ma, ako dobre je Petra pripravená v slalome.

Je však pravda, že som si nejaké výraznejšie zmeny v jej prejave nevšimol," vraví šéftréner slovenských juniorov Ján Sanitrár.

Po októbrovom treťom mieste v Söldene bola vo Fínsku stopercentná. Sanitrára potešilo, že sa popasovala s rôznymi druhmi tlaku v sobotu i v nedeľu.

"Najskôr išla do prvých pretekov, potom chcela obhájiť triumf. Pre Petru bola náročnejšia nedeľa.

Vlhovej triumfálny víkend v Levi Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová počas 1. kola slalomu v Levi.

Veľa ľudí od nej berie víťazstvá v slalome ako samozrejmosť. Nie je ľahké sa s takým tlakom vyrovnať. Mali by sme si na Slovensku uvedomiť, aké je to vzácne. Len Sagan a Vlhová sú v tejto pozícii," pokračoval Sanitrár.

Myslí si, že na titul najlepšej slalomárky súčasnosti je ešte priskoro.

„Levi je špecifické, pohorelo tam už viacero lyžiarok. Také výsledky sa nemusia opakovať na každom kopci a v rôznych fázach sezóny. Nič to však nemení na fakte, že 200 bodov je veľmi cenných. Utiekla konkurentkám hneď na začiatku,“ doplnil Sanitrár.

Vlhová je jasnou líderkou celkového hodnotenia Svetového pohára. Rada by ho na konci ročníka ovládla. Lyžiarsky expert a dlhoročný tréner je zvedavý, ako to hviezde bielych svahov pôjde vo zvyšku sezóny.

"Treba si uvedomiť, že bude neskôr rýchlo prelaďovať z rýchlostných na technické disciplíny a naopak.

Pred Levi mala tri týždne na prípravu. Neskôr už taký luxus mať nebude. Teraz bola vynikajúco pripravená. Bude zaujímavé sledovať, ako jej to v striedaní disciplín pôjde," uzavrel Sanitrár.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ