Cigara a prst na volante. Hamilton nie je v O'Sullivanovej sedmičke najlepších

Pravda | 19.11.2020 14:00
Ronnie O'Sullivan, Lewis Hamilton Foto:
Ronnie O'Sullivan a Lewis Hamilton.
Šesťnásobný majster sveta v snookri Ronnie O'Sullivan si myslí, že čerstvý sedemnásobný šampión formuly 1 Lewis Hamilton nemôže byť medzi najväčšími športovými postavami všetkých čias, pretože jeho monopost mu dáva nespravodlivú výhodu.

Tridsaťpäťročný Brit Hamilton na nedeľňajšej Veľkej cene Turecka vyrovnal v počte titulov Michaela Schumachera. Silnejú hlasy, aby kráľovná Alžbeta povýšila pretekársku hviezdu do rytierskeho stavu.

O'Sullivan nadšenie krotí. „Je fantastické, že Lewis vyhral sedem titulov, ale pri takom rýchlom aute si môžete dovoliť zopár chýb a stále vám to prejde. Je to tak trochu ako jazdiť fajčiac cigaru s jedným prstom na volante,“ uviedol pre Daily Star.

Najrýchlejší jazdci F1 (podľa výpočtov AWS) Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Alain Prost - 0,514 s.

Na otázku, kam by Hamiltona zaradil medzi športovými velikánmi, odpovedal:

„Je to ťažké povedať. Musíte sa pozrieť na to, či majú športovci rovnaké podmienky. Ak máte monopost, ktorý je o sekundu rýchlejší ako ostatné, teoreticky musí zdolať len svojho tímového kolegu Bottasa, ktorý sa zdá byť spokojný a šťastný s tým, že hrá druhé husle.“

Onedlho (5. decembra) 45-ročný Angličan v tejto téme siahol po príklade zo svojho športu: „Nemal by som z mojej snookrovej kariéry taký dobrý pocit, keby som hrával na stole s väčšími jamkami v porovnaní s mojimi súpermi.“

O'Sullivan tiež vymenoval sedem športových hviezd, ktoré podľa neho na rozdiel od Hamiltona dominujú za rovnakých podmienok v porovnaní s konkurentmi.

"Napríklad tenis s Federerom alebo Kipchoge v behu, takisto aj snooker má také možnosti. Boxeri sa istým súperom vyhýbajú, čo im sťažuje dôveryhodnosť, pokiaľ nečelia tým najlepším.

Preto musíte uznať kvalitu ľudí ako Tyson Fury, pretože viete, že pred nikým necúvnu a budú bojovať s kýmkoľvek a kedykoľvek. Myslím si len, že šport je tam, kde nie sú žiadne výhody.

Nemusíte si vyberať svojho súpera alebo mať lepšie vybavenie. Takže pere mňa sú to Federer, Nadal, Djokovič, Phil Taylor v šípkach, Tiger Woods, Messi, Ronaldo… tam je to vidieť," uzavrel O'Sullivan.