Sagan nahneval aj súpera za ním. Americký novinár poukazuje na bariéry

lt, Pravda | 10.09.2020 06:30
Tour, Sagan Foto:
Reklamné pútače na bariérach sú naozaj nebezpečné.
Peter Sagan síce v stredu v 11. etape prvý nedošpurtoval, ale je hlavným predmetom záujmu médií. Takmer ako pred tromi rokmi vo Vitteli, kde ho diskvalifikovali.

Za manéver, pri ktorom počas špurtu strčil do Wouta van Aerta, ho kritizujú mnojí. Pridal sa aj pretekár Israel Start-Up Nation, Francúz Hugo Hofstetter. Ten bol včera počas finišu za slovenským Tourminátorom.

„Nikdy nepoužívam Twitter, ale so všetkým rešpektom, ktorý k tebe mám, chcem povedať, že ak by som nezabrzdil, v tomto momente ja a možno aj nejakí ďalší pretekári sme v nemocnici. Som veľmi sklamaný,“ napísal na Twitteri.

Renomovaní cyklistickí novinári tiež súhlasia s penalizáciou, ale kritike podrobujú aj organizátorov Starej dámy. Všímajú si totiž cieľovú bariéru, ktorá v niektorých častiach vytŕčala a pre jazdcov bola rozhodne nebezpečná.

„Nech si už o Saganovom treste myslíme čokoľvek, azda sa všetci zhodneme, že reklamné panely v cieľovom priestore sú neskutočná hlúposť, však,“ napísal americký novinár, šéfredaktor portálu cyclingtips Caley Fretz.

Video