Miliónový súper. Tysona chce knokautovať Rus, pre ktorého je modlou

Pravda | 07.05.2020 07:24
Bývalý šampión ťažkej váhy Mike Tyson pred niekoľkými dňami ohlásil, že sa plánuje vrátiť do ringu na niekoľko charitatívnych duelov. Na boxerský súboj by ho rád vyzval jeden z najlepších ruských MMA bojovníkov Alexander Emelianenko.

Tridsaťosemročný zápasník v posledných rokoch pôsobí skôr v miestnych súťažiach. Jeho starším bratom je Fedor Emelianenko, ktorého na začiatku 21. storočia označovali za najlepšieho MMA bojovníka sveta (38 výhier, 3 prehry, 1 remíza).

„Tyson je stále nebezpečný, ak si nedáte pozor, môže vás uspať. Síce nie som boxer, ale rád by som ho knokautoval,“ povedal Emelianenko pre Sport Express. O päťdesiattri­ročnom Tysonovi si rozhodne nemyslí, že patrí do starého železa.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

I’m a Bad Boy for Life. Watch #BadBoysforLife now on DVD Blueray @willsmith @martinlawrence #stillthebaddestmanontheplanet

Príspevok, ktorý zdieľa Mike Tyson (@miketyson),

„Aj teraz je vynikajúci boxer, na tento šport mal mimoriadny vplyv. Videl som na internete, ako trénuje, stále je rýchly, tvrdý a silný, aj keď je nie je taký pohyblivý ako predtým. Pre mňa by bolo cťou, keby som s ním mohol boxovať. V detstve som ho považoval za modlu,“ pokračoval Rus.

Tyson si vraj od potenciálneho promotéra duelu vypýtal milión dolárov. Dejiskom by mohlo byť Rusko či Bielorusko.

Tyson sa stal majstrom sveta v ťažkej váhe už ako dvadsaťročný, v ringu sa naposledy predstavil v roku 2005, keď padol s Kevinom McBridom. Vyhral 50 zápasov (z toho 44 KO, prehral 6). Alexander Emelianenko absolvoval v boxe len dva zápasy (1–1), v MMA 38 (28–7–1).

Najlepší boxeri ťažkej váhy podľa knokautov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
98. Vladimir Kličko (Ukrajina, box).